βράβευση-1

Το Σάββατο το βράδυ, 26 τρέχοντος, πραγματοποιήθηκε απ’ το Αναγνωστήριο Καλύμνου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ» η βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργανώθηκε ανάμεσα στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των δημοτικών μας σχολείων. Το θέμα που δόθηκε στους μαθητές ήταν: «Από τη ζωή των σφουγγαράδων μας».

Με δεδομένο ότι το έτος 2018 ανακηρύχθηκε από τον Δήμο μας σε έτος Νικολάου Βουβάλη, επειδή φέτος κλείνει ένας αιώνας από το θάνατό του, αυτό το θέμα έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να αποτυπώσουν στο χαρτί ό,τι έχουν προσλάβει, ό,τι έχουν κατακτήσει μέχρι τώρα  για τη δουλειά που έφερε πλούτο αλλά και πόνο στο νησί και η οποία υπήρξε η κινητήρια δύναμη της λαμπρής επιχειρηματικής πορείας του μεγάλου μας ευεργέτη Νικολάου Εμμανουήλ Βουβάλη.

Τα έργα των παιδιών, σαράντα στον αριθμό- τέσσερα από κάθε σχολείο- ήταν εξαιρετικά και ήταν εκτεθειμένα σε ταμπλό στην είσοδο του Αναγνωστηρίου. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη απ’ τους συνοδούς των μαθητών (γονείς, παππούδες και γιαγιάδες) κι απ’ τους δ/ντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων.

zyg-2Προηγήθηκε σύντομο μουσικό πρόγραμμα από χορωδία του Μανιάειου 6ου Δημοτικού Σχολείου (μαθητές της Δ΄τάξης) υπό τη διεύθυνση του μουσικού κ. Στάθη Τσαγκάρη. Στο πιάνο ήταν ο ίδιος ο χοράρχης και στο βιολί ο μαθητής Λυκείου Δημήτρης Τσέρος. Το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ καλό και τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν!

Προλόγισε ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου κ. Παναγιώτης Γιαμαίος, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε με συντομία στον καθιερωμένο αυτό  θεσμό ζωγραφικής ανά διετία, ευχαρίστησε και  συνεχάρη εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου τους μαθητές και τις μαθήτριες για την προσπάθειά τους.

33990083_2100569139959301_4356954424384421888_nΕυχαρίστησε, επίσης, τους χορηγούς της εκδήλωσης:

Το «Σχολικό Κέντρο» του κ. Γιώργου Αχλαδιώτη, για την προσφορά του χαρτιού ζωγραφικής και κάποιων δώρων.

Τους Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων για τη συμβολή τους στην προσφορά δώρων στα παιδιά.

Το Δημοτικό Σχολείο του Πανόρμου (κ. Αντώνη Αλαχούζο, δ/ντή. και κ. Ηλία Δουρόπουλο, εκπ/κό, για τη δωρεάν εκτύπωση των βραβείων και των αναμνηστικών συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Τον κ. Γιώργο Ανάση για το κέρασμα που πρόσφερε στους μαθητές της χορωδίας του Μανιάειου μετά την εκδήλωση.

Το Αναγνωστήριο πρόσφερε σε κάθε διακριθέντα μαθητή, πέρα απ’ το βραβείο του, τον ΚΑ΄ τόμο των Καλυμνιακών Χρονικών.

Ήταν μια εκδήλωση που έδωσε πολύ μεγάλη χαρά σε πολλά παιδιά-ζωγράφους και χορωδούς- μα πιο πολύ στους δικούς τους ανθρώπους (παππούδες, γιαγιάδες και γονείς).

Από το Αναγνωστήριο

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s