DSC05072Από την Ομάδα  Πολιτών για Προβληματισμό και Προώθηση Περιβαλλοντικών και Πολιτισμικών θεμάτων, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε στον Δήμαρχο Καλυμνίων, στο Αστυνομικό Τμήμα και στον Λιμενάρχη Καλύμνου:

Μετά από αρκετούς μήνες από την προηγούμενη παρέμβασή μας θα θέλαμε να προβούμε σε κάποιες παρατηρήσεις και διαπιστώσεις.

Κατ’ αρχήν να σημειώσουμε την αξιοσημείωτη παρουσία των Αστυνομικών Οργάνων στους δρόμους , στον τομέα της ηχορύπανσης κ. ά. Τα ίδια θα μπορούσαμε να σημειώσουμε και για τις Λιμενικές Αρχές. Πράγματα που είχαμε χρόνια να δούμε.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε τα ίδια για τις δραστηριότητες της Δημοτικής Αρχής. Τα προβλήματα εξακολουθούν να παραμένουν τα ίδια, χωρίς καμιά κινητικότητα για την επίλυσή τους. Απλώς γίνεται διαχείρισή τους με νωθρούς ρυθμούς.

Ειπώθηκε παλαιότερα, ότι η μελέτη για το κυκλοφοριακό προχωρά, αλλά δεν την βλέπουμε. Ωστόσο ο Δήμος θα μπορούσε να προβεί σε ορισμένες ρυθμίσεις, όπως π. χ. σήματα για προτεραιότητα, σηματοδότηση σε σημεία συμβολής δύο δρόμων, σήματα μονοδρόμησης, τυφλών δρόμων, μερικά φανάρια κ. λπ. Αυτά είναι πολύ στοιχειώδη, σώζουν ζωές και δεν πρόκειται να τα ακυρώσει καμιά μελέτη.

Μετά από χρονίζουσα υπόσχεση ακόμα να τοποθετηθεί πινακίδα  με ενημερωτική σημείωση, για σηματοδότηση του μνήματος του Σκεύου Ζερβού.

Οι διαγραμμίσεις των δρόμων γίνονται επιλεκτικά και όταν σβήσουν εντελώς. Αποτελούν εκτός από στοιχείο ασφάλειας και στοιχείο καλλωπισμού και σεβασμού στον πολίτη. Δείτε τι γίνεται στα πλαϊνά μας νησιά.  Το θέαμα της Καλύμνου πληγώνει. Πως κατάντησε έτσι το νησί μας.

Να πούμε για το χώρο των Θερμών πηγών; Τι να πει κανείς. Όχι τόσο για τα λουτρά που απαιτούν κάποιες διαδικασίες, που έπρεπε να γίνουν πριν από αρκετό καιρό. Να μιλήσουμε όμως για το χώρο. Είναι ότι το καλύτερο για την  Κάλυμνο, ένα μοναδικό μέρος. Επικρατεί πλήρης εγκατάλειψη, λες και οι κάτοικοι αυτού του τόπου πάσχουν από υπνηλία.

Το νησί μας είναι ένας αδικημένος παράδεισος με ιθύνοντες κατώτερους των περιστάσεων. Ζουν σ’ ένα τόπο χαρισματικό και δεν το συνειδητοποιούν. Αλλά κι εκεί που παρεμβαίνουν δημιουργούν προβλήματα. Όχι μόνον χωροταξικά , αλλά και απτομένων ιστορικών θεμάτων.

Δεν συνεχίζονται τα δρομολογημένα από τους προηγούμενους έργα και άλλοι προγραμματισμοί .

Για να βοηθήσει το Νησί κανείς δεν αρκεί να ζει σ’ αυτό, χρειάζεται να το έχει μέσα του. Τις νύχτες να μη μπορείς να κοιμηθείς σκεπτόμενος το τι δεν έκανες την κάθε μέρα που πέρασε. Χρειάζεται να βρεις τον τρόπο να κινητοποιήσεις τον κόσμο που θέλει να βοηθήσει δίνοντάς του το όραμα που πρέπει να έχεις. Αν όχι, η αποτυχία είναι δεδομένη και ο χρόνος χαμένος.

Τα προβλήματα είναι πάμπολλα και τα έχουμε εκθέσει . Ζητείται όχι διαχειριστής τους, αλλά ικανός νους που θα τα επιλύσει κατά το δυνατόν.

Για την Ομάδα, η οποία αποτελείται από τον υπογράφοντα και τα μέλη:

-Κουλιάς Γιάννης, Ιατρός

-Πελεκάνος Γρηγόρης, Δικηγόρος

-Ρεϊση Νίκη, δημοσ/φο, Συγγραφέας

-π. Σακαλέρος Αμφιλόχιος, Πρωτοσύγγελλος

-Ψαρομπάς Μιχάλης Επιχειρηματίας

Καρπάθιος Εμ. Σακελλάριος π. Διευθ. Μαιευτ. & Γυν/κού Τμήμ. Π.Γ.Ν.¨Αλεξάνδρα¨π. Καθηγ. Μαιευτ. & Γυν/γίας Παν/μίου Αθηνών 

 

One response »

  1. Ο/Η Μηλιανός Μιχάλης λέει:

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2014,αρκετές δεκάδες οι υποψηφίοι, στον Α και Β βαθμό .3 1/2 χρόνια ούτε δυο δεκάδες,δεν ασχολούνται με τα προβλήματα. Πολλοί οι «αυτοδιοικητικοί», που αφού έχασαν, δεν τίμησαν την εμπιστοσύνη των πολιτών συνεχίζοντας να συμμετέχουν ασκώντας αντιπολίτευση.
    Vivere pericolosamente.Τους μήνες που γίνεται μονόδρομος από Αρμεό – Μυρτιές.
    Οι παραλίες, συνεχίζουν να είναι ΡΕΖΕΡΒΕ ….
    Η Δημοτική Αρχή,με τις αδυναμίες της ,είναι αντιμέτωπη με τον Λαϊκισμό,την Διαπλοκή και τα μεγάλα-μικρά προβλήματα του Νησιού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s