ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΥΚΑΤΗ- 11

Από τη χθεσινή διάσωση στο σπήλαιο Συκάτης

Σε έξι περιστατικά κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες της μέσα στον Οκτώβρη η Ομάδα Διάσωσης Καλύμνου,  εκ των οποίων το χθεσινό ήταν με τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, αφού η κλήση έγινε από το Σπήλαιο της Συκάτης.

Τα μέλη της Ομάδας, περπάτησαν χθες το απόγευμα για ώρα σε δύσβατη περιοχή, χρειάστηκε να αναρριχηθούν στα βράχια, να μεταφέρουν το φορείο με τον τραυματία, να διασχίσουν νύχτα το βουνό για να φτάσουν στην κοντινότερη παραλία προκειμένου να επιβιβάσουν τον χτυπημένο αναρριχητή στο σκάφος για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. (Το οποίο σημειωτέον δεν διαθέτει ορθοπαιδικό- ο πρώτος παγκόσμιος αναρριχητικός προορισμός χωρίς ορθοπαιδικό στο Νοσοκομείο του!!! Και με εθελοντική ομάδα διάσωσης που αγοράζει εξοπλισμό με εράνους!!!  Δεν θα κουραστούμε να το γράφουμε!).

Τις προηγούμενες ημέρες η Ομάδα ανταποκρίθηκε σε κλήση βοήθειας στην Grande Grotta μεταφέροντας αναρριχητή με εξάρθρωση στο γόνατο, ενώ χρειάστηκε δυο φορές να μεταβεί στην Τέλενδο για να μεταφέρει αναρριχητή που ξέχασε να κάνει κόμπο στο σχοινί του- τον βασικότερο κανόνα ασφαλείας στην αναρρίχηση- και πέφτοντας χτύπησε στον ώμο και στο κεφάλι. Το δεύτερο περιστατικό αφορούσε σε μια περιπατήτρια που έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι της.

Δυο φορές έσπευσαν στα αναρριχητικά πεδία του Αρμεού για να μεταφέρουν μια ακόμη τραυματία με σπασμένο αστράγαλο και για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες σε αναρριχητή που τον τσίμπησε σφήκα και λιποθύμησε επειδή ήταν αλλεργικός!

Στα περισσότερα περιστατικά η Ομάδα Διάσωσης είχε και τη συνδρομή μελών του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καλύμνου.

Και ο Οκτώβρης δεν έχει βγει ακόμη…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s