greenpeace«Στείλε επιστολή στον δήμο σου και ζήτα του να παράξει ενέργεια για τα ευάλωτα νοικοκυριά με τη δύναμη του ήλιου! Ενώ ο ήλιος, ο πλουσιότερος πόρος της Ελλάδας, παραμένει αναξιοποίητος, χρησιμοποιούμε τα ορυκτά καύσιμα για να παράξουμε ενέργεια. Σήμερα είναι ακόμα πιο εύκολη η μετάβαση από τον άνθρακα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ήρθε η ώρα να το κάνουμε πράξη! Ζήτα από τον Δήμο Καλυμνίων να δράσει».

«Ήλιε μου, ήλιε σου» είναι ο τίτλος της πανελλαδικής καμπάνιας που έχει ξεκινήσει η Greenpeace όραμα της οποίας είναι η γρήγορη και κοινωνικά δίκαιη ενεργειακή μετάβαση της ελληνικής οικονομίας σε 100% καθαρή ενέργεια.

«Ο λογαριασμός του ρεύματος είναι πονοκέφαλος για όλους! Το κόστος ενέργειας, που παράγεται στο μεγαλύτερό της μέρος από ορυκτά καύσιμα (λιγνίτη, πετρέλαιο και φυσικό αέριο) συνεχώς αυξάνεται, δημιουργώντας ενεργειακή φτώχεια και κοινωνική ανισότητα. Αν και ήδη 700.000 νοικοκυριά υπάγονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, τα μισά από αυτά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος (στοιχεία ΔΕΗ). Μέχρι τις δημοτικές εκλογές το 2019, έχουμε την δυνατότητα να πιέσουμε μαζί τους δήμους να ακούσουν τους δημότες τους, να επενδύσουν στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις οροφές δημοτικών κτιρίων και να βοηθήσουν τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά».

ΜΠΕΙΤΕ ΕΔΩ    ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΚΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ  ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ GREENPEACE

epistoli-1Η επιστολή που καλούνται οι πολίτες της Καλύμνου να υπογράψουν και να αποστείλουν στον δήμαρχο του νησιού, έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. ΓΑΛΟΥΖΗ,

Η χώρα μας έχει πλούσιο δυναμικό σε άνεμο, ήλιο, βιοαέριο και άλλους φυσικούς, καθαρούς και ανεξάντλητους πόρους, που μπορούν να τροφοδοτήσουν με δωρεάν ενέργεια την οικονομία μας, να προστατέψουν το κλίμα, να περιορίσουν τη ρύπανση αλλά και να αξιοποιηθούν για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

Στην προσπάθεια μετάβασης σε μία πιο καθαρή, ανταγωνιστική και σύγχρονη Ελλάδα, ως δημότης πιστεύω ότι οι δήμοι οφείλουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο με συγκεκριμένες και φιλόδοξες πρωτοβουλίες. Ιδιαίτερα σήμερα που υπάρχει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο: η δυνατότητα αυτοπαραγωγής (και εικονικής αυτοπαραγωγής) ηλιακής ενέργειας από δήμους, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, αλλά και η δυνατότητα σύστασης και λειτουργίας ενεργειακών κοινοτήτων από τις τοπικές κοινωνίες. Ιδιαίτερα με την ηλιακή κοινωνική πολιτική μπορείτε να αλλάξετε τα δεδομένα στον δήμο μας και να βοηθήσετε τη χώρα να αξιοποιήσει τον μεγαλύτερο και ανεξάντλητο πόρο της και να αντιμετωπίσει οριστικά ένα από τα σοβαρότερα κοινωνικά προβλήματα: την ενεργειακή φτώχεια.

Θεωρούμε δεδομένο ότι συμφωνείτε μαζί μας. Επιπλέον, ότι έχετε την πολιτική βούληση να προωθήσετε σχήματα και επενδύσεις που ενισχύουν την τοπική παραγωγή καθαρής ενέργειας και στηρίζουν τις αρχές της ενεργειακής δημοκρατίας.

Σας καλώ:

1. Να λάβετε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να προωθήσετε ένα πρόγραμμα ηλιακής κοινωνικής πολιτικής πριν τη λήξη της υφιστάμενης θητείας σας.

2. Για λόγους διαφάνειας αλλά και καλύτερης ενημέρωσης των δημοτών, να λάβετε μέρος στην εκστρατεία της Greenpeace για την ηλιακή κοινωνική πολιτική.

Ελπίζω να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα καταστήσουν τον δήμο μας πρωταγωνιστή στην νέα εποχή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s