afisaΟ αγώνας για τη ζωή και την ελευθερία του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου ευαισθητοποίησε και ενεργοποίησε τα ανακλαστικά του Καλύμνιου κιθαρίστα της jazz και συνθέτη Κωνσταντίνου Χειμαριού. Επικοινωνώντας με τον 38χρονο ιχθυολόγο και αναζητώντας τρόπο να σταθεί αλληλέγγυος στον συνάνθρωπό του που δίνει μια άνιση μάχη- η οποία αφορά όλους μας- σκέφτηκε πως η μουσική είναι το μόνο μέσο που ο ίδιος διαθέτει.

Εμπνεύστηκε λοιπόν και διοργανώνει το “Jazz For A Cause”, το 1ο  Jazz Φεστιβάλ στην Ελλάδα  που συσπειρώνει ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής Jazz σκηνής (πειραματικής και μη) και το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στο Africana jazz bar στον Κεραμεικό στην Αθήνα.

36379789_1010903932406954_6871215725273415680_n«Στόχος μας είναι να στηριχθεί, να διαδοθεί και να ενισχυθεί ο αγώνας του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου, ανάβοντας μια σπίθα η οποία μακάρι να εξελιχθεί σε φωτιά, παρακινώντας και άλλους καλλιτέχνες από τον ευρύτερο χώρο της τέχνης να δράσουν» λέει μιλώντας στο kalymnosola ο Κωνσταντίνος Χειμαριός (φωτο) ο οποίος θα συμμετέχει στο φεστιβάλ με το δικό του σχήμα.

«Μέχρι τώρα η jazz μουσική στην Ελλάδα ήταν κοινωνικοπολιτικά απραγής. Αυτή η αδράνεια θεωρώ ότι είναι ντροπή για τη συγκεκριμένη μουσική κοινότητα δεδομένου ότι η jazz  γεννήθηκε στον Αμερικανικό Νότο από τους αφρικανούς σκλάβους και είναι μια μορφή τέχνης που πηγάζει από την καταπίεση, είναι έκφραση διαμαρτυρίας» υπογραμμίζει και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους να σηκωθούν από τον καναπέ, να δώσουν δυναμικό παρών στο φεστιβάλ ενισχύοντας το μείζον κοινωνικό, ανθρωπιστικό και περιβαλλοντολογικό μήνυμά του.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν «για τους δικαστικούς αγώνες του Λοβέρδου Στελακάτου Χρήστου, ο οποίος έχει εκθέσει σε κοινή θέα την χρήση της φορμόλης στις ιχθυοκαλλιέργειες αλλά και των πλυντηρίων βαμμένων διχτυών, μεταξύ άλλων τεράστιων εγκλημάτων– με αποτέλεσμα να βιώνει την υποκινούμενη και κατευθυνόμενη εκδικητική πλευρά της Ελληνικής Δικαιοσύνης, έχοντας δεχτεί ποινή δεκαετούς φυλάκισης (7 κατά συγχώνευση) για το γεγονός ότι αρνήθηκε να κρύψει την αλήθεια από τα μάτια μας…».

Λίγα λόγια από τον ίδιο τον Λοβέρδο Στελακάτο: 

“Ένας αγώνας για τη ζωή και την ελευθερία δεν είναι ποτέ ενός μόνο ανθρώπου. Ξεκίνησα να μάχομαι με μόνο μου όπλο την αλήθεια απέναντι σε πολυεθνικές και διαπλεκόμενους βαρόνους της πολιτικής και επιχειρηματικής σκηνής. Κάθε μέρα ο φυσικός κόσμος βιάζεται και μολύνεται ανεπανόρθωτα από τα κέρδη της υποτιθέμενης ανάπτυξης. Καταδικάστηκα σε 7, κατά συγχώνευση, χρόνια φυλάκισης για πλημμέλημα χωρίς αναστολή και έφεση, πράγμα που υπερβαίνει ακόμα και τους ίδιους τους νόμους που θεσπίζουν. Απευθύνω τους συντροφικούς χαιρετισμούς μου σε κάθε ένα και κάθε μια που βάζουν το σώμα τους μπροστά για να υπερασπιστούν την κοινωνική ελευθερία και την ελευθερία της φύσης, από τη μία άκρη της γης ως την άλλη.
Για να μη ζήσουμε σαν δούλοι περιμένοντας το θάνατο που σκορπάει η βιομηχανία της τροφής.”

Πρόγραμμα φεστιβάλ

 Ώρα Έναρξης 19:30 (και τις δύο μέρες)

ΤΕΤΑΡΤΗ 5/12
Triplicity
Constantine Cheimarios Quintet feat. Yiannis Kassetas, Stelios Chatzikaleas
George Kontrafouris Baby Trio
Stathis Anninos
Svopotnik
Bump Trio

ΠΕΜΠΤΗ 6/12
Rudy Roots
Groove Elation Project
Vaggelis Stefanopoulos “Loop Jam Project” feat. AggelikiToubanaki
Katerina Pipili Quartet
Apostolos Kaltsas Quartet
Alexandros Tomagian Quartet

thumbnail_Jazz For A Cause Poster

One response »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s