OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕίναι τύχη αγαθή για έναν Δήμο η ύπαρξη ενεργών πολιτών που αναλαμβάνουν δράση, πρωτοστατούν, προσπαθούν να αλλάξουν ότι θεωρούν πως δεν τους αξίζει, αναδεικνύουν τα κακώς κείμενα, αφυπνίζουν, διεκδικούν και επιδιώκουν την αναβάθμιση του τόπου τους και τη βελτίωση της ζωής όλων.

Τη δράση τους, την ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς τους, τη δύναμη αυτή των πολιτών  θα μπορούσε μια δημοτική αρχή να «εκμεταλλευτεί» ποικιλοτρόπως, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, τα οποία είναι κοινή διαπίστωση πως λειτουργούν πολύ διαφορετικά όταν καλούνται να διευθετήσουν θέματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Γνωρίζουμε άλλωστε πως σ’ αυτή τη χώρα το σύστημα υπολογίζει και φοβάται μόνο τους ενεργούς πολίτες και την αντίδρασή τους.

Η συσπείρωση όλων των συλλογικοτήτων του νησιού απέναντι στην ντροπιαστική εικόνα της καιόμενης χωματερής (ΕΔΩ) η οποία εξαπολύει στον αέρα, σε καθημερινή βάση, τεράστιες ποσότητες διοξίνης, που ενοχοποιείται βάσιμα για καρκινογενέσεις και πνευμονοπάθειες, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τη δημοτική αρχή προκειμένου να υπερκεράσει όλα τα εμπόδια και τα προσκόμματα (κυρίως γραφειοκρατικά, αλλά και οικονομικά) που βρίσκει εδώ και τόσα χρόνια στην αναζήτηση λύσης για το συγκεκριμένο θέμα και που τόσο αναλυτικά τα παρουσίασε ο δήμαρχος Καλυμνίων στην προχθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ναι μεν υπογράμμισε πως όλοι έχουμε τις ίδιες ανησυχίες και αγωνίες για τον κινδύνους που ελλοχεύουν όσον αφορά στην υγεία των κατοίκων του νησιού, αλλά θα μπορούσε να προσθέσει: «Είμαι μαζί σας. Εγώ ο ίδιος θα στείλω το ψήφισμά σας στα υπουργεία και στην Περιφέρεια για να δείξω πως το πρόβλημα έχει λάβει διαστάσεις και πως οι πολίτες επαγρυπνούν. Αν δεν εισακουστούμε να βγούμε όλοι μαζί στο δρόμο και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα».

Και να έχει πάντα δίπλα του, όλους αυτούς τους ενεργούς πολίτες, να τους καλεί όταν βλέπει τα ζόρια στα υπουργεία. Να ξέρουν εκεί πάνω ότι στην Κάλυμνο ο δήμαρχος έχει από πίσω ένα σωρό κόσμο που πρωτοστατεί σε κάθε σοβαρό θέμα- πρόβλημα, που είναι έτοιμος να διαμαρτυρηθεί, να διεκδικήσει, να αναλάβει δράση, να αγωνιστεί για το καλό του τόπου του.

Μόνο έτσι θα μας υπολογίζουν, χωρίς να χρειαστεί να πάμε παρακαλώντας, αλλά ενωμένοι και αποφασισμένοι.

 

One response »

  1. Ο/Η Γιώργος Κουλιανός λέει:

    Να κάνω, αν επιτρέπετε, ένα σχόλιο. Ο νυν δήμαρχος, όσο τον γνωρίζω, αν και ευχάριστος στην εν γένει παρέα του, αρέσκεται, κάθε φορά που του εκφράζεις ιδέες και προβληματισμούς, να παραθέτει πλήθος προσκόμματα, αβελτηρίες του κεντρικού κράτους και απαγορεύσεις. Θεωρώ επιεικώς αντιαισθητικές τέτοιου είδους αντιδράσεις, 1ον διότι υποσκάπτουν τον παραγωγικό διάλογο και 2ον διότι δεσμεύουν το εύρος διερεύνησης επιλογών δράσης. Θα ήταν γόνιμο κι επωφελές να δράσει πιο δυναμικά και πολυεπίπεδα στο παρασκήνιο ο κ. Γαλουζης και, στην ανάγκη, να αναλάβει και τα ρίσκα κάποιων επιλογών. Το κεφαλαιωδες είναι να αφουγκράζεται τις αγωνίες του δημότη και να μην τις απασφαλίζει «αρμοδίως» …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s