εκπαιδ-1Σε εξέλιξη βρίσκεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί στο Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος η Πολιτιστική Ομάδα «Αρχιπέλαγος» με θέμα «Οι σφουγγαράδες της Καλύμνου» και εισηγητές την Ευδοκία Βουβάλη και τον Νίκο Παπαδόπουλο.

Δεκάδες μαθητές Δημοτικού (Ε’ και ΣΤ’ Τάξης), Γυμνασίου και Λυκείου πέρασαν μέχρι τώρα από τον φιλόξενο χώρο του Μουσείου όπου παρακολούθησαν μια ειδικά μελετημένη εκπαιδευτική δράση.

48366695_2189699451095504_528120659163742208_nΧθες η Ομάδα είχε την τιμή να απευθυνθεί σε ένα μεγαλύτερο ηλικιακά ακροατήριο και δη σε εκπαιδευτικούς της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

«Ένα εξαιρετικό κοινό εκπαιδευτικών, παρακολούθησε την παρουσίασή μας και έμαθε για το παραδοσιακό επάγγελμα του σφουγγαρά, τον χορό του «μηχανικού», την νόσο των δυτών, την φυσιολογία, την ιστορία, την επεξεργασία και τις χρήσεις του φυσικού σφουγγαριού.

Προηγήθηκε το καλωσόρισμα των εκπαιδευτικών στο μουσείο, από την Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κ. Αναστασία Αναγνωστοπούλου – Παλούμπη, η οποία αναφέρθηκε στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου για τα σχολεία και στην ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία του συγκεκριμμένου, το οποίο έχει κρατήσεις μέχρι τον προσεχή Μάϊο!

Μετά το πέρας του σεμιναρίου, τα μέλη της Πολιτιστικής Ομάδας «Αρχιπέλαγος» , πρόσφεραν από ένα μικρό φυσικό σφουγγαράκι σαν ενθύμιο στους εκπαιδευτικούς, μαζί με ένα ενημερωτικό φυλλάδιο.

Τέλος, δόθηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής Βεβαιώσεις Παρακολούθησης του Σεμιναρίου σ’ όλους τους εκπαιδευτικούς.

Η Πολιτιστική Ομάδα «Αρχιπέλαγος», εκφράζει τις ολόθερμες ευχαριστίες της:

  • Στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, το Δ.Σ.  και την Πρόεδρό του κ. Αναστασία Αναγνωστοπούλου – Παλούμπη, για την εμπιστοσύνη και την θέρμη με την οποία αγκάλιασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και
  • Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, για την συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο σεμινάριο».

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s