OLYMPUS DIGITAL CAMERAΈναν βασικό συμπαραστάτη βρήκαν οι οικογένειες με βρέφη και νήπια στην Κάλυμνο. Ο νέος ιδιωτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός «Α μπε μπα μπλομ», που άρχισε να λειτουργεί από τον προηγούμενο μήνα στην Πόθια, ήρθε να καλύψει συγκεκριμένες κοινωνικές ανάγκες, δημιουργώντας παράλληλα τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ομαλή ανάπτυξη των μικρών παιδιών μέσα από κατάλληλες συνθήκες φροντίδας και αγωγής.

Η Μαρία Μούγκρου, νηπιαγωγός του ΑΠΘ στον Τομέα της Ειδικής Αγωγής και Ψυχολογίας, γνωρίζοντας πολύ καλά πως η επίδραση του σχολικού περιβάλλοντος είναι πολύ σημαντική στη νηπιακή ηλικία (καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την προσωπικότητα του μετέπειτα ενήλικα), διαμόρφωσε με πολλή αγάπη, μεράκι, φροντίδα και επιστημονική κατάρτιση τον χώρο λειτουργίας της νέας κοινωνικής δομής στην Κάλυμνο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΔεδομένου ότι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός αποτελεί το δεύτερο σπίτι του παιδιού, η υπεύθυνη έλαβε σοβαρά υπόψη όλους τους παράγοντες ασφάλειας, υγιεινής, μάθησης και ψυχαγωγίας προσφέροντας στους γονείς, όχι απλά μια λύση στη φροντίδα και φύλαξη των παιδιών, αλλά έναν χώρο αγωγής, πολύπλευρης νοητικής, συναισθηματικής, κοινωνικής και ψυχοσωματικής ανάπτυξης, με την καθοδήγηση επαγγελματιών που έχουν κάνει ειδικές σπουδές στον τομέα της διαπαιδαγώγησης.

Η Πόπη Χλωρού, νηπιαγωγός του Πανεπιστημίου Αιγαίου και γνώστης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και η Ειρήνη Μούγκρου εθελόντρια και βοηθός νοσοκόμας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πλαισιώνουν το προσωπικό της δομής.

Βασική αρχή τους η αγάπη και η ενθάρρυνση της φυσικής ανάπτυξης των παιδιών, καθένα από τα οποία έρχεται με τις δικές του εμπειρίες από την οικογένειά του. «Είναι πολύ σημαντικό εμείς να τις αξιοποιήσουμε με στόχο να αναπτύξουμε τις πραγματικές κλίσεις και δυνατότητές τους» υπογραμμίζει η Μαρία Μούγκρου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠρόγραμμα λειτουργίας

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Α μπε μπα μπλομ» -ο οποίος απευθύνεται σε παιδιά από 1,5 χρονών και πάνω– βρίσκεται στην Πόθια στο ισόγειο της παλιάς Εμπορικής Σχολής στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου (πλησίον του Σταθμού των ταξί). Πρόκειται για ένα ασφαλές και όμορφο περιβάλλον, σε ένα κτίριο που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιδανική δομή βρεφονηπιακής εκπαίδευσης στην Κάλυμνο. Με αίθουσες φωτεινές, γεμάτες χρώματα και μεγάλο αύλειο χώρο. Με παιδαγωγικό υλικό προσεκτικά επιλεγμένο σύμφωνα με τις εξελικτικές ανάγκες των παιδιών.

Λειτουργεί καθημερινά (από Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, όλο το χρόνο εκτός Αυγούστου.

Τα απογεύματα του Σαββάτου λειτουργούν τμήματα (χειροτεχνίας, αφήγησης παραμυθιών, μουσικοκινητικών και δραματικών παιχνιδιών κ.α.) για παιδιά που ακολουθούν κάποιο σχολικό πλαίσιο.

Αξιοσημείωτη είναι η δυνατότητα που παρέχεται στους γονείς, τα παιδιά των οποίων δεν παρακολουθούν το πρόγραμμα του Σταθμού, κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης από την προηγούμενη ημέρα, να εμπιστευθούν τα παιδιά τους στο προσωπικό για κάποιες ώρες ή ακόμη και καθόλη διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας του.

(Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945004953)

One response »

  1. Ο/Η makestorytelling λέει:

    Αυτό το άρθρο με ταξίδεψε μέσα από τις εικόνες του κυρίως! Πολύ όμορφο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s