Κάθε φέτος και καλύτερα για τη Μαθητική Ορχήστρα του Ωδείου Καλύμνου, στην οποία προστίθενται συνεχώς νέα μέλη που δίνουν τη δυνατότητα στο μουσικό σύνολο να διευρύνει τις επιλογές του όσον αφορά στην ερμηνεία όλο και πιο απαιτητικών και δύσκολων κομματιών.
Στο θεατράκι του Δήμου δόθηκε σήμερα το απόγευμα η πρώτη από τις δύο προγραμματισμένες συναυλίες (η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι) όπου παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των τραγουδιών ήταν χριστουγεννιάτικα, στο πρόγραμμα συμπεριλήφθηκαν «Οι πειρατές της Καραϊβικής», «Τα παιδιά του Πειραιά» κ.α.
Υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Μπουφίδη τα παιδιά μοιράστηκαν με τον κόσμο, τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της μικρής σχετικά ορχηστρικής τους εμπειρίας «μόνο μιάμιση ώρα κάθε Σάββατο» όπως είπε και ο μαέστρος, λόγω των αυξημένων μαθητικών υποχρεώσεων.
Όμως ο ενθουσιασμός, η όρεξη, το μεράκι και η αγάπη των παιδιών για την κοινή τους προσπάθεια, που μετρά μόλις δύο χρόνια, έφτασε στον κόσμο που κατέκλυσε το θεατράκι, καταχειροκροτώντας παιδιά και μαέστρο.
Μια όαση πολιτισμού σε μια πολιτιστικά παρηκμασμένη Κάλυμνο! Μπράβο στους Δασκάλους, μπράβο Γιώργο και Μαρία και συνεργάτες, μπράβο στα τυχερά παιδιά. Ευχαριστούμε σας όλους!
Είχα την τύχη να παρευρίσκομαι στην γιορτή του ωδείου του Γιώργου Μπουφίδη και της Μαρίας Φωκά και τελείως αυθόρμητα, χωρίς να μετρώ τις λέξεις μου, μπορώ να πω πως έμεινα έκθαμβος και πλήρης χαράς από τη συγκινητική προσπάθεια του κάθε παιδιού να φτάσει στη ζητούμενη τελειότητα.
Αυτό ισχύει τόσο για τους μουσικούς όσο και για τα παιδιά που τραγούδησαν.
Ένα Αληθινό Ευχαριστώ από ψυχής στους και στις δασκάλες που εκκολάπτουν και καλλιεργούν αυτό το πάθος στις νεανικές καρδιές.
Η Μουσική και γενικά οι Τέχνες,το Θέατρο κι Εθελοντισμός, είναι οι τελευταίες τριχιές Ελπίδας κι Ανθρωπιάς που κρατάνε τον εξαιρετικά απειλούμενο Πολιτισμό μας πάνω απ το σκοτάδι και το κανιβαλικό Χάος.