dog-mediumΚάθε καλοκαίρι- και όχι μόνο- οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων γίνονται μάρτυρες γεγονότων που τους προβληματίζουν, τους φέρνουν σε δύσκολη θέση και ενίοτε καταβάλλονται από το αίσθημα ντροπής.

Είναι οι πελάτες τους στα δωμάτια που νοικιάζουν, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τα αδέσποτα ζώα που βλέπουν να περιφέρονται στην περιοχή άρρωστα και πεινασμένα, τους προσφέρουν χρήματα για να τους αγοράσουν τροφή, να τα στειρώσουν και να τα προσέχουν όλο τον χειμώνα.

Είναι τα αρνητικά σχόλια που διαβάζουν στο διαδίκτυο για την Κάλυμνο, όσον αφορά στα περιστατικά κακομεταχείρισης και κακοποίησης ζώων, με αποτέλεσμα ένα ολόκληρο νησί να συνδέεται με την εγκληματική συμπεριφορά λίγων.

Είναι που όλο και περισσότεροι επισκέπτες δεν ανέχονται να μένουν απαθείς μπροστά στις εικόνες που αντικρίζουν και οι οποίες αντίκεινται στην ευζωία και ευημερία των ζώων απαιτώντας μια πιο υπεύθυνη και δραστική αντιμετώπιση της όλης κατάστασης, επικαλούμενοι τον Νόμο.

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Καλύμνου “ΞΕΝΙΑΣ” και η Φιλοζωική Ομάδα Καλύμνου «Animal Welfare Hands of Kalymnos  ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά συνεστίαση στο εστιατόριο «Περί Ορέξεως» της κ. Νίκας Κωστοπούλου την Κυριακή 10  Μαρτίου 2019 στις 1.30 μμ, καλώντας τα μέλη των δύο συλλόγων αλλά και όλους τους Καλύμνιους που θέλουν να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή, να δώσουν το παρών στην συγκέντρωση και να αναζητήσουν όλοι μαζί τις δυνατότητες συνεργασίας.

Η εδραίσωση μιας συνεργασίας που έχει ξεκινήσει από καιρό

«Άτυπη συνεργασία των δυο σωματείων υπάρχει από καιρό» εξηγεί η πρόεδρος του «Ξενία» κ. Φωτεινή Τηλιακού και συνεχίζει: «Στόχος μας είναι να γίνει ευρύτερα γνωστή για να μειωθεί το πρόβλημα των αδέσποτων, για να βοηθήσουμε μέσω τουριστών-εθελοντών στη μεταφορά αυτών των ζώων, που είναι υγιή και εμβολιασμένα, σε οικογένειες που τα υιοθετούν στο εξωτερικό, κυρίως στη Γερμανία. Είναι λοιπόν η επίσημη αρχή της συνεργασίας για να γίνει ευρύτερα γνωστό το έργο της Φιλοζωικής, να βελτιώσουμε την εικόνα που δίνουμε ως τόπος και ως επαγγελματίες στους επισκέπτες, αποδεικνύοντας με τη δράση μας πως είναι και δικό μας μέλημα η επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Γνωστοποιούμε τις προθέσεις μας και ζητούμε ενεργή συμμετοχή από τα καταλύματα γιατί είμαστε μικρές οικογενειακές μονάδες που έχουμε οι ίδιοι τον έλεγχό τους. Δεν έχουμε, οι περισσότεροι, υπαλλήλους στην υποδοχή.  Έχουμε άμεση επαφή με τον πελάτη. Οπότε μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις συνεργασίας και με αυτούς, αν το θέλουν».

Στην προώθηση και εδραίωση αυτής της συνεργασίας συνέβαλε τα μέγιστα και η πρόεδρος της Φιλοζωικής κ. Σεβαστή Τσάταρου Γερακιού η οποία είναι ταυτόχρονα και μέλος της διοίκησης του «Ξενία».

Πρόκειται πραγματικά για μια πολύ σημαντική και πολλά υποσχόμενη πρωτοβουλία, τόσο για τη θετική προβολή των ίδιων των επαγγελματιών στον τομέα του τουρισμού, όσο και για ολόκληρη την Κάλυμνο.

Μια πρωτοβουλία που θα βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των αδέσποτων ζώων, θα προσφέρει χαρά και ικανοποίηση στους επισκέπτες φιλόζωους του νησιού και το σημαντικότερο θα αρχίσει να καλλιεργείται μια διαφορετική κουλτούρα στον τόπο, όσον αφορά στην ηθική μας απέναντι στα ζώα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s