OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στην πλειονότητά τους οι δρόμοι του νησιού προσφέρονται μόνο για τα αυτοκίνητα, κάνοντας το περπάτημα απαγορευτικό για μικρούς και μεγάλους

Κυκλοφοριακό δημιουργήθηκε στις 8 περίπου σήμερα το πρωί στην περιοχή του Αγίου Θεολόγου (στο σημείο της στροφής για την άνοδο) όταν η σύγκρουση δύο οχημάτων είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό  πεζής που έτυχε εκείνη την ώρα να διασχίζει το δρόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ρόδα του ενός αυτοκινήτου πλάκωσε το πόδι της γυναίκας, το οποίο ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο προσπάθησε να απεγκλωβίσει σηκώνοντας το όχημα προκειμένου να μην προκληθεί περαιτέρω τραυματισμός.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο με το ασθενοφόρο, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο κάτω άκρο.

Απαγορευτικό το περπάτημα στην Κάλυμνο

Πρόκειται για ένα περιστατικό που αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την απουσία πεζοδρομίων στο νησί σε στενούς και ακατάλληλους δρόμους και τον κίνδυνο που ελλοχεύει καθημερινά για όσους επιλέγουν να κινηθούν με τα πόδια,από και προς τις δουλειές τους.  Κυρίως δε για τα παιδιά που κινούνται με κατεύθυνση τα σχολεία τους.

Στην πλειονότητά τους οι δρόμοι του νησιού προσφέρονται μόνο για τα αυτοκίνητα, κάνοντας το περπάτημα απαγορευτικό για μικρούς και μεγάλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ σχετική επιστολή γονέα στο Kalymnosola 

2 responses »

 1. Ο/Η Γραμματικάκης Νικόλας λέει:

  Στου κωφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα…!

  Αγαπητή κυρία Νανάκη, ευχαριστώ που επαναφέρατε στη δημοσιότητα, λόγω επικαιρότητας, την επιστολή μου της 27ης Μαρτίου 2018, που έθιγε τους κινδύνους που παραμονεύουν τα παιδιά μας, και γενικά όλους εμάς, εξ αιτίας της ασυνείδητης, άναρχης και πολλές φορές παράνομης κυκλοφορίας των οχημάτων του νησιού…
  Αλλά εις μάτην την έγραψα γιατί στου κωφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα…!

  Εκτός από έναν πολίτη που έστειλε το σχόλιο του στο Site σας και μερικούς ακόμα που σχολίασαν την επιστολή στο Facebook, κανείς άλλος δεν ενδιαφέρθηκε ούτε υπάλληλος, ούτε αστυνομικός, ούτε πολιτικός.
  Τίποτα απολύτως δεν έγινε!
  Πέρασε ένας χρόνος και πλέον κι ούτε πινακίδες, ούτε διαβάσεις, ούτε σχολικοί τροχονόμοι, μήτε και κανένας εκπαιδευτικός ή γονέας συγκινήθηκε…
  Απλά καθόμαστε όλοι απαθείς και περιμένουμε την είδηση του επόμενου θύματος.

  Τις προάλλες είδα έναν ογδοηκονταετή παππού να βρίζει χυδαία (κ@@@παιδο, κλπ.) ένα 13χρονο αγοράκι που προσπαθούσε να διασχίσει το δρόμο για να πάει το κακόμοιρο, μες στη βροχή, στο Νικηφόρειο γυμνάσιο, επειδή τον ανάγκασε να κόψει ταχύτητα για να μην το πατήσει.
  Τι θα λέτε κύριοι αρμόδιοι αν ο μη γένοιτο τραυματιστεί ή σκοτωθεί ένα παιδί που προσπαθεί να φτάσει στο σχολείο του;
  Μήπως θα έχετε το θράσος να στείλετε στεφάνι στην κηδεία του,θα εμφανιστείτε ή θα κρυφτείτε;
  Και γιατί αντί να φτάσουμε ως εκεί δεν παίρνετε τώρα τα μέτρα σας;
  Και τι άραγε περιμένει για να ξυπνήσει η κοινωνία του νησιού;

  Επί τη ευκαιρία, πρέπει συντομότατα να γίνει μια μελέτη από ειδικούς επί του κυκλοφοριακού προβλήματος διότι όπως είναι ρυθμισμένοι τώρα οι μονόδρομοι αναγκάζουν την πλειοψηφία των κατοίκων να οδηγεί ανάποδα,που πέραν του κινδύνου και της κυκλοφοριακής συμφόρησης που εγκυμονεί αυτή η παρανομία, προκαλεί καθημερινά αντεγκλήσεις και ρήξεις μεταξύ των ανωτέρω αναφερόμενων οδηγών και των λίγων, δυστυχώς, νομοταγών πολιτών που κάνουν κυριολεκτικά τεράστιους γύρους μες στην πόλη για να παν στις δουλείες, στα σπίτια, στα φροντιστήρια.
  Πρέπει όμως άμεσα, αύριο κιόλας αν είναι δυνατό, ν αλλάξει κατεύθυνση ο μονόδρομος της οδού Ανθέων γιατί είναι εντελώς παράλογο να μπαίνει κανείς απ την Πλατεία, στο δρομάκι δίπλα στην πιτσαρία ΠΟΡΤΟ ή απ του Κεφαλιανού απέναντι απ την Εθνική Τράπεζα ή να κατεβαίνει απ το Μαράσι τ Άι Νικόλα,τη Χώνη, την περιοχή τ Άι Βασίλη και να μη μπορεί νόμιμα να στρίψει δεξιά πριν φτάσει μέχρι και μετά απ την εκκλησία του Άγιου Θεολόγου, γιατί όλοι οι δρόμοι (3) έρχονται και κανένας δεν πηγαίνει.

  Εγώ προσωπικά αλλά και πολλοί άλλοι νοιώθουμε μια βαθιά απογοήτευση απ’ όλους αυτούς που ανέλαβαν εργολαβικά τις τύχες μας, το μέλλον και την ασφάλεια των παιδιών μας.
  Η αλήθεια είναι πως τζάμπα τα γράφω αυτά αφού το ξέρω πως κανείς δεν πρόκειται να φιλοτιμηθεί να κάνει το καθήκον του και δεν αναφέρομαι μόνο στους σημερινούς αλλά και στους παλιούς και στους ερχόμενους όπως δείχνει η πορεία της μέχρι τώρα πραγματικότητας.

  Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια κοινωνία όπου οι γνωστοί ραδιούργοι συκοφάντες δεν κάνουν άλλη δουλειά απ το να υποσκάπτουν ο ένας τον άλλο μ όλα τα μέσα για να προωθούν τους ημετέρους τους στις θέσεις διαχείρισης του κρατικού (λαϊκού) χρήματος;

  Φαίνεται πως τις ευθύνες πολλοί εμίσησαν αλλά τη δόξα και τον πλούτο ουδείς!

  Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία στο Site σας και λυπάμαι πολύ που αφελώς σπατάλησα το χρόνο και το χώρο σας.

  Γραμματικάκης Νικόλας

 2. Ο/Η kostas.geo λέει:

  Συμφωνώ και επαυξάνω με τα γραφόμενα του φίλου αναγνώστη, κυρίως με την επισήμανση του ότι δεν πρόκειται να ιδρώσει το αυτί κανενός…

  Οδηγώ πολλά χρόνια σε Ελληνικούς δρόμους αλλά η κατάσταση στην Κάλυμνο είναι σε… άλλο επίπεδο!

  Μηδενική κυκλοφοριακή αγωγή από πεζούς και οδηγούς, απρεπής συμπεριφορά από μεγάλο μέρος όσων οδηγούν αν τολμήσεις και τους επισημάνεις την παράβαση που κάνουν μια δεδομένη στιγμή, πολύ μικρό ποσοστό αναβατών δικύκλων που φορούν κράνος καθώς και οδηγών αυτοκινήτων που φορούν ζώνη…

  Μιλάμε για μια κατάσταση μπάχαλο που διαιωνίζεται στον «μικρόκοσμο» της Καλύμνου αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται…

  Αν αφήσουμε στην άκρη τους άθλιους δρόμους και οδηγούς του νησιού καταλήγουμε στην παντελή έλλειψη πεζοδρομίων. Ο κόσμος κυκλοφορεί με δική του καθαρά ευθύνη σε όλη αυτή τη ζούγκλα.

  Επειδή κατ’ εμέ δεν υπάρχει καμία ελπίδα, καταθέτω την πρόταση μου για τους πεζούς και ίσως κάποιους που θέλουν να αφήσουν στην άκρη το μεταφορικό τους μέσο:

  AΜΕΣΗ δημιουργία και λειτουργία σχολής αλεξιπτώτου πλαγιάς, το γνωστό παραπέντε. Έτσι ο κόσμος θα μπορεί με μεγαλύτερη ασφάλεια να κάνει τις μετακινήσεις του από αέρος! Αν και πιστεύω ότι ακόμα και έτσι οι Καλύμνιοι θα «καταφέρνουν» να συγκρούονται μεταξύ τους ή ακόμα και με χερσαία μεταφορικά μέσα, μην πω και με θαλάσσια…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s