1ο ΝΙΚΗΦΟΡΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΟ διευθυντής του Νικηφόρειου 1ου Γυμνασίου Καλύμνου κ. Παντελής Έλληνας απέστειλε σε εκπροσώπους αρχών και φορέων την παρακάτω επιστολή σχετικά με το θέμα της στέγασης των σχολείων της Δευτεροβάθμιας στο νησί:

Αναφορικά με τα προβλήματα στέγασης των υπολοίπων γυμνασίων  του νησιού που αντιμετωπίζουν  κτηριακό πρόβλημα σε μεγαλύτερο ή σε μικρότερο βαθμό, ενημερωθήκαμε  πως προωθούνται λύσεις που κάθε άλλο προάγουν την εικόνα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί μας.

Από τη μία, χρησιμοποιούνται αίθουσες σε γειτονικά κτήρια του Δήμου εκτός του σχολικού χώρου, ενώ από την άλλη χρησιμοποιούν λυόμενα ως αίθουσες διδασκαλίας.

Θέλουμε με την επιστολή αυτή να αναδείξουμε τις δυνατότητες που παρέχονται από την υποδομή του Νικηφορείου 1ου Γυμνασίου Καλύμνου.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι το σχολείο μας μαζί με το Βενετόκλειο της Ρόδου αναγνωρίστηκαν από τη μητέρα Ελλάδα πριν από την Ενσωμάτωση. Πρόκειται για ένα από τα ιστορικότερα σχολεία σε όλα τα Δωδεκάνησα που κτίστηκε το 1906.

Διαθέτει μια άρτια υποδομή που μπορεί να αξιοποιηθεί και να δώσει μόνιμες και ποιοτικές λύσεις στα προβλήματα και στις ανάγκες της εκπαίδευσης στο νησί της Καλύμνου, και το κυριότερο,  χωρίς ανάγκη επιπλέον επενδύσεων, ειδικά εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Είναι το πληρέστερα εξοπλισμένο Γυμνάσιο στην Κάλυμνο με δώδεκα (12) Αίθουσες Διδασκαλίας εκ των οποίων αυτή τη στιγμή αξιοποιούνται μόνο οι εννιά (9), οι τρεις (3) μπορούν να διατεθούν και να δημιουργηθούν άλλα τρία τμήματα, και οι 8 αίθουσες-τμήματα διαθέτουν διαδραστικό εξοπλισμό-σύστημα.  Διαθέτει επιπλέον μια σύγχρονη, πλούσια Βιβλιοθήκη, σύγχρονο Θέατρο,  Αίθουσα Τηλεδιάσκεψης – Τηλεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Εργαστήριο Φυσικής, Τεχνολογίας, Πληροφορικής, Αίθουσα Καλλιτεχνικών. Εκτός αυτών διαθέτει Γήπεδα Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, δύο Γήπεδα Βόλεϊ και Κλειστό Γυμναστήριο.

Είναι μια υποδομή η οποία δεν αξιοποιείται πλήρως για το γενικότερο κοινωνικό συμφέρον και αντιθέτως αναπαράγεται μια διαστρεβλωμένη εικόνα της εκπαιδευτικού συστήματος στην Κάλυμνο, η οποία απλώς απορροφά χρήμα χωρίς όφελος.

Παραμένουμε στη διάθεση σας.

Με τιμή

Ο  Διευθυντής

MSc, Παντελής Έλληνας

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s