6-ketheaΜε μια εντελώς απαράδεκτη και επικίνδυνη, απόφαση η κυβέρνηση της ΝΔ, βάζει «ταφόπλακα» στο χαρακτήρα και τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ,  με τη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 30/9/2019), αφού με άμεση κρατική παρέμβαση θα διορίζεται από τον εκάστοτε Υπουργό Υγείας το ΔΣ του ΚΕΘΕΑ και θα καθορίζονται όλες του οι λειτουργίες.

Η παρέμβαση αυτή στοχεύει στην πιστή εφαρμογή της δήθεν «αντιναρκωτικής» πολιτικής της ΕΕ, που υποβαθμίζει τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα και στρώνει το δρόμο για τον απόλυτο συμβιβασμό με το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης. Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, αφού βρήκε στρωμένο το έδαφος από τη προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που έθετε ως προτεραιότητα την προώθηση συνεργασιών όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο το ΚΕΘΕΑ από αυτόνομος Οργανισμός να μετατραπεί σε υποστηρικτική δομή των προγραμμάτων «υποκατάστασης» του ΟΚΑΝΑ, που νομιμοποιούσε τη ναρκωκουλτούρα με τη  νομιμοποίηση της «ιατρικής» κάνναβης, που αντί να στηρίζει τα προγράμματα πρόληψης δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας χώρων ελεγχόμενης χρήση.  Όλα τα παραπάνω αποτελούσαν και αποτελούν θέση τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση της Κυβέρνησης είναι η συνέχεια του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας στον Τομέα Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Το ΚΕΘΕΑ στις 4 δεκαετίες δράσης του στη χώρα μας έχει δώσει τα «δείγματα γραφής» του και είναι οι χιλιάδες νέοι και οι οικογένειές τους, που από το δρόμο των ναρκωτικών σήμερα είναι λειτουργικά ενταγμένοι στην κοινωνική ζωή και δράση.

Η λειτουργία του παραρτήματος του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στο νησί της Καλύμνου υπήρξε κατάκτηση της συλλογικής δράσης και διεκδίκησης των κατοίκων του νησιού, που βρήκαν συμπαραστάτες στους αγώνες  τους εργατικά σωματεία και φορείς του νησιού. Αυτό το γνωρίζουν μέχρι και οι πέτρες!

Κάτω από την πίεση αυτών των διεκδικήσεων, και σε αντίθεση με αυτά που διατυμπανίζει ο Δήμαρχος,  η τότε Δημοτική Αρχή που είναι και σημερινή προχώρησε σε προγραμματική σύμβαση, για τη παραχώρηση του χώρου που σήμερα στεγάζεται το ΚΕΘΕΑ.

Οποιαδήποτε άλλη αναφορά δεν κάνει τίποτα άλλο από το να  καπηλεύεται  την ανθρώπινη αγωνία και να προσβάλλει  τους ανθρώπους που συνειδητά όλα αυτά τα χρόνια πάλεψαν για να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει δομή του ΚΕΘΕΑ στο νησί μας.  

Η Λαϊκή Συσπείρωση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Τετάρτη 9/10 θα καταθέσει ψήφισμα για την απαράδεκτη-επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα πάρει πρωτοβουλίες καλώντας εργατικά σωματεία και φορείς να απαιτήσουν  όχι μόνο την ανάκληση της ΠΝΠ της ΝΔ για το ΚΕΘΕΑ  αλλά και την συνολική καταδίκη της πολιτικής της ναρκωκουλτούρας και της ναρκοϋποταγής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα αγωνιστεί για να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ, να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με μόνιμο και επαρκές προσωπικό και πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.  

Λαϊκή Συσπείρωση Καλύμνου

Κάλυμνος 7/10

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s