sxoliΣτα 40 άτομα που άρχισαν να φοιτούν στην πρώτη Σχολή Προπονητών Αγωνιστικής Αναρρίχησης και Ορειβατικού Σκι στη χώρας μας, συμπεριλαμβάνεται και ο Λουκάς Ντουρντουρέκας (ΕΔΩ) και (ΕΔΩ), ένας από τους καλύτερους αναρριχητές στον κόσμο που ζει και εργάζεται στην Κάλυμνο (Kalymnos Climbing School).

Η Σχολή είναι η πρώτη που διοργανώνεται στη χώρα μας σε συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης και του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το πρώτο μέρος των διά ζώσης θεωρητικών μαθημάτων της Σχολής έλαβε μέρος με μεγάλη επιτυχία στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από 28 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου 2019, με διδακτικό προσωπικό κυρίως προερχόμενο από τους καθηγητές των ΤΕΦΑΑ όπως τον κ Κουθούρη Χαρίλαο, τον κ Τζιαμούρτα Θανάση, τον κ Σούλα Δημήτρη, την κ Ζήση Βασιλική, την κ Μπεκιάρη Αλεξάνδρα, τον κ Πατσιαούρα Αστέριο, τον κ Βουτσελά Βασίλη καθώς και τον Δρ Πραντσίδη Δήμο, τον κ Παππά Άγγελο, τον κ Γούλα Βάιο, τον MScκ Γιαννακόπουλο Ιωάννη και την κ Κερασίδου Στέλλα εκπρόσωπο της ΕΟΟ.

Στην έναρξη παρέστησαν ο Διευθυντής Σχολών Προπονητών της Γ.Γ.Α. Δρ Κάκκος Βασίλης, ο Διευθυντής της Σχολής Καθηγητής των ΤΕΦΑΑ κ Κουθούρης Χάρης και ως εκπρόσωπος της ΕΟΟΑ ο Δρ Βουτσελάς Βασίλης. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Κοσμήτορας της Σχολής Καθηγητής κ Παπαϊωάννου Θανάσης και ο Πρόεδρος της Σχολής Καθηγητής κ Διγγελίδης Νικόλαος, οι οποίοι δήλωσαν ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι με τη υλοποίηση της Σχολής στο ΤΕΦΑΑ και προτίθεται να διατηρήσουν δεσμούς με τους μέλλοντες προπονητές σε οποιαδήποτε επιστημονικά πεδία αφορούν στην έρευνα.

Η επιτυχής αποφοίτηση των υποψηφίων προπονητών θα δώσει στην Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης τη δυνατότητα ανάπτυξης των αθλημάτων της Αγωνιστικής Αναρρίχησης και του Ορειβατικού Σκι καθώς έχει προγραμματισθεί να περιληφθούν ως Ολυμπιακά αγωνίσματα στις επόμενες Θερινές και Χειμερινές Ολυμπιάδες.

Ο Διευθυντής της Σχολής δήλωσε πλήρως ικανοποιημένος με την πορεία της Σχολής και την επίδοση των σπουδαστών.

loukas-dourdourekasΤο επόμενο στάδιο των θεωρητικών μαθημάτων θα γίνει με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας eclassτου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη διάρκεια των δύο επόμενων μηνών.

Το δεύτερο μέρος της Σχολής αφορά την παρακολούθηση 14 ημερών πρακτικών μαθημάτων στη διάρκεια των πρώτων μηνών του 2020. Η εκπαίδευση για μεν το Ορειβατικό σκι θα γίνει στα χιονοδρομικά κέντρα της Βασιλίτσας και του Παρνασσού, ενώ για την Αγωνιστική Αναρρίχηση σε αναρριχητικές πίστες της Αθήνας και της Κατερίνης.

Η Σχολή είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί στο τέλος του Μάη του 2020 κατόπιν επιτυχών εξετάσεων των υποψηφίων προπονητών σε θεωρητικά και πρακτικά αντικείμενα.

Τη Σχολή Προπονητών της Γ.Γ.Α. παρακολουθούν 40 άτομα από συλλόγους όλης της χώρας, από Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Ήπειρο, Αθήνα, Κρήτη και Καλύμνου με σημαντικές μέχρι στιγμής προπονητικές αθλητικές διακρίσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο:

 1. ΑΝΕΣΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ Αθήνα
 2. ΑΝΕΣΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ Αθήνα
 3. ΓΕΩΡΓΙΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Αθήνα
 4. ΓΙΟΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Αθήνα
 5. ΔΑΓΚΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Θεσσ/νίκη
 6. ΔΑΝΙΗΛ ΧΡΗΣΤΟΣ Αθήνα
 7. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Καλαμπάκα
 8. ΘΕΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Βόλος
 9. ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ ΝΙΚΟΣ Βόλος
 10. ΜΑΡΤΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ Σιάτιστα
 11. ΜΠΕΡΝΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 12. ΝΤΟΥΡΝΤΟΥΡΕΚΑΣ ΛΟΥΚΑΣ Κάλυμνος
 13. ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Αθήνα
 14. ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Σιάτιστα
 15. ΤΣΙΚΝΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ Αθήνα (ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ)
 16. ΑΡΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΠΛΑΤΩΝ.
 17. ΒΑΡΑΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 18. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗ
 19. ΓΕΩΡΓΑ ΕΛΕΝΗ
 20. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΣ
 21. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 22. ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 23. ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
 24. ΚΟΡΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 25. ΚΟΤΙΛΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 26. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 27. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
 28. ΜΑΡΙΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΓΚ
 29. ΜΗΤΡΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 30. ΜΠΟΤΕΛΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
 31. ΜΥΛΩΝΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
 32. ΜΩΥΣΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
 33. ΝΤΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 34. ΠΑΠΑΔΑΚΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
 35. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
 36. ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
 37. ΠΑΡΑΣΧΑΚΗ ΣΥΡΜΑΤΕΝΙΑ
 38. ΣΠΙΝΘΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 39. ΣΤΕΙΑΚΑΚΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 40. ΤΕΡΖΙΑΔΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ)

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s