76907118_1543526505796902_1682638087718436864_n

φωτο: Μιχ. Βαζανέλλης

Από κατοίκους του Άργους λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή ενημέρωσης και διαμαρτυρίας:

Συμπατριώτες, αυτές τις ημέρες, εμείς οι κάτοικοι του Άργους ζούμε έναν εφιάλτη, διότι επέτρεψαν και πάλι το κυνήγι μέσα στον οικισμό και στους γύρω λόφους. Επειδή για δυο χρόνια δεν επιτρεπόταν το κυνήγι, μερικά κοπάδια πέρδικες πολλαπλασιάστηκαν και ζούσαν μέσα στα χωράφια μας.

Με την άρση της απαγόρευσης, όλοι οι κυνηγοί ήταν γύρω από το Άργος. Τα σκάγια χτυπούσαν παράθυρα, πόρτες και βεράντες των σπιτιών μας. Οι κυνηγοί, χωρίς να εφαρμόζουν τους νόμους, για τα όρια και την ποσότητα θηραμάτων, λεηλάτησαν και αυτή την περιοχή από τις πέρδικες, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές μας.

Το 2017 καταφέραμε, μετά από πολλές προσπάθειες, να απαγορευτεί το κυνήγι σε μεγάλη περιοχή, για τρία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου και του Άργους, όπως λέει το διάταγμα της Κυβέρνησης και δείχνει ο χάρτης.

Εντελώς ανορθόδοξα και παράνομα, με την βοήθεια Δημαρχίας και Δασικής Υπηρεσίας Ρόδου!!, ο σύλλογος κυνηγών κατάφερε να μειώσει την περιοχή στο ένα τέταρτο και τον χρόνο σε δυο μόνο χρόνια.

Όπως δείχνει το διάταγμα και ο χάρτης. Απαγόρευσαν το κυνήγι στον Τραχηλα και άφησαν έκθετο τον οικισμό μας στο έλεος των κυνηγών.

Το κυνήγι θα τελειώσει για φέτος (το παράνομο θα συνεχιστεί), φοβόμαστε όμως πολύ για την επόμενη χρόνια. Το κυνήγι γίνεται παντού, ακόμη και στα ορειβατικά πεδία. Ας αναλογιστούμε το κόστος της κακής διαφήμισης που θα έχει το νησί μας, αν κατά λάθος τραυματιστεί ορειβάτης…..

Ζωή στα βουνά μας δεν υπάρχει πια, η πανίδα μας είναι πάμφτωχη και οι πέρδικες, το καμάρι των βουνών μας, εξαφανίζεται.

Για όλα αυτά, εμείς οι κάτοικοι του Άργους ζητάμε να απαγορευτεί το κυνήγι για πάντα, στην περιοχή μας, μέχρι και 700 μέτρα από το τελευταίο σπίτι, ώστε να έχουμε την ασφάλεια μας, και την ηρεμία μας, να μπορούμε να ασχολούμαστε με τις αγροτοκτηνοτροφικές μας εργασίες μιας και ζούμε σε χωριό.

 Με εκτίμηση

Κάτοικοι του Άργους

3 responses »

 1. Ο/Η Μανώλης Κουρουνης λέει:

  Το κυνήγι στο οροπέδιο του Άργους απαγορεύεται σε όλη την λεκάνη και σε απόσταση 250μετρων από το τελευταίο σπίτι του οικισμού. Η απόσταση της απαγόρευσης αυτής φθάνει σχεδόν μέχρι την οροσειρά (βουνοκορφή) περιφερειακά του οικισμού και είναι μόνιμη εδώ και αρκετά χρόνια και εξακολουθεί να είναι. Επομένως δεν έγινε καμία άρση αυτής της απαγόρευσης. Τώρα αν μερικοί λαθροθήρες παραβίασαν αυτή την απαγόρευση τον λόγο έχει η θηροφυλακη όπου κακώς δεν συνέλαβε κανένα που την περίοδο αυτή ήταν τέσσερις (4).

  • Ο/Η Σεβαστή Βαζανελλη Σισωη λέει:

   Μανώλη ξέρεις ακριβως πόσοι ήταν οι λάθρο σε αυτή την περιοχή; Νομίζετε ότι θα ξελελασετε εμάς η τον κόσμο; Βλεπουμε, ξέρουμε και ακούμε. Άσε τις δικαιολογίες. Ανηξατε μια πληγή, θα αιμορραγεί μέχρι να φτιαχτούν τα κακός κείμενα. Δεν θελουμε κυνήγι στο Άργος και 700 μέτρα γύρω από αυτό. Και να σέβεστε τον νόμο. Όλοι σας, ανεγκέφαλοι και μη. Η ζωή των ανθρώπων είναι πιο πολύτιμη απο των θηραμάτων.

   • Ο/Η Βασίλης λέει:

    Προφανώς ο άνθρωπος αναφέρεται στον αριθμό των θηροφυλάκων ότι ήταν 4 και όχι στους λαθροθήρες…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s