Πρόκειται για μια συγκινητική πρωτοβουλία δύο διάσημων Ιταλών μουσικών, που αποφάσισαν να βοηθήσουν το νοσοκομείο του Μπέργκαμο με τον καλύτερο τρόπο που ξέρουν.

Ο  Roby Facchinetti και ο Stefano D’orazio, μέλη του διάσημου ιταλικού συγκροτήματος των 70s, Pooh, αποφάσισαν να βοηθήσουν την πόλη τους, όπως ξέρουν καλύτερα: Με ένα άκρως συγκινητικό τραγούδι, με τίτλο «Rinascerò, Rinascerai». Οι δύο μουσικοί έδωσαν τα πνευματικά δικαιώματα και όλα τα έσοδα του τραγουδιού στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο.

Κάθε κλικ, λοιπόν, στο βίντεο αυτό είναι μια δωρεά, μία βοήθεια στον αγώνα του νοσηλευτικού προσωπικού στο Μπέργκαμο, όπου μόνο χτες 800 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

 «Θα γεννηθώ ξανά, θα γεννηθείς ξανά»

Αφορμή για το συγκινητικό αυτό τραγούδι, με τίτλο «Rinascerò, Rinascerai,» που σημαίνει «θα αναγεννηθώ, θα αναγεννηθείς» αποτέλεσαν οι τραγικές εικόνες που έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες στην Ιταλία, η οποία παλεύει εδώ και εβδομάδες με τον κορονοϊό. Έτσι, οι δύο μουσικοί αποφάσισαν να γράψουν ένα τραγούδι, που θα φέρει την ελπίδα στην πόλη τους, το Μπέργκαμο.

«Όλοι πρέπει να βοηθήσουν όπως μπορούν» δήλωσε ο δημοφιλής τραγουδιστής. «Eγώ ξέρω να γράφω τραγούδια, οπότε αποφάσισα να βοηθήσω με αυτό τον τρόπο». Πράγματι, μέσα σε 4 μόλις ημέρες το βίντεο του Facchinetti έχει εκατομμύρια προβολές, οι οποίες αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Στα πλάνα υπάρχουν Ιταλοί γιατροί που ευχαριστούν τους δυο καλλιτέχνες για το εγχείρημα.

Όλα τα έσοδα από το τραγούδι αυτό θα δοθούν στο Νοσοκομείο Πάπα Τζιοβάννι στο Μπέργκαμο, έτσι ώστε να αγοράσει εξοπλισμό. Παράλληλα, οι μουσικοί καλούν όποιον μπορεί να πραγματοποιήσει μια δωρεά, να το κάνει στον λογαριασμό αυτό: IBAN: IT75Z05696111000000008001X73

Πηγή: monopoli-sportime

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s