ergaz-1Εμμένουν στις ζωτικές διεκδικήσεις τους οι Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Καλύμνου ώστε να μπορούν να υπερασπιστούν την υγεία των συμπολιτών τους:

Εδώ και πάνω από ένα μήνα, όλοι εμείς οι εργαζόμενοι υγειονομικοί στα Δημόσια Νοσοκομεία όλης της χώρας, μπροστά στις πρωτόγνωρες εξελίξεις που βιώνουμε και την υγειονομική κρίση με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού κληθήκαμε και καλούμαστε καθημερινά να δίνουμε τον αγώνα μας ο καθένας από το πόστο του και με υπευθυνότητα και αυταπάρνηση κάνουμε το καθήκον μας.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου μας από την αρχή εξέφρασε μέσα από ανακοινώσεις, παρεμβάσεις και πολύμορφους τρόπους την αγωνία αλλά και την ανάγκη με κάθε τρόπο να ακουστούν δυνατά τα αιτήματα των υγειονομικών, να ακουστεί δυνατά πως ΤΩΡΑ πρέπει να ενισχυθούν τα νοσοκομεία γιατί εκεί δίνετε η «μάχη» της ζωής. Γιατί οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό σίγουρα υπονομεύουν την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού σχεδίου και οι συνέπειες θα είναι δραματικές.

«Δεν δεχόμαστε να κινδυνεύει η υγεία μας και όλου του λαού λόγω των εγκληματικών ελλείψεων στις Δημόσιες Μονάδες Υγείας».

«Διεκδικούμε  την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας του λαού και στήριξης των εργαζομένων».

Με αυτά τα αιτήματα συμμετείχαμε και στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την Υγεία στις 7 Απρίλη τονίζοντας την άμεση διεκδίκηση για:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού.
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, όλων των κλινών ΜΕΘ και εξασφάλιση κάλυψης των αεροδιακομιδών από τα νησιά στα νοσοκομεία αναφοράς.

Δεν θα ξεχάσουμε και δεν θα σταματήσουμε καθημερινά να αναδεικνύουμε τις χρόνιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων οι οποίες ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες τις ΕΕ, υποβάθμισαν τραγικά τα νοσοκομεία,  συνεχώς πετσοκόβουν τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων και  προωθούν την εμπορευματοποίηση κα ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Τα μεγάλα λόγια περί αγώνα δρόμου για να βρεθούν σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα τα νοσοκομεία της χώρας και οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας για μαζικές προσλήψεις, δεν μας καθησύχασαν εξαρχής και δεν άργησε πολύ να αποδειχτεί  αυτό.

Επίσης τα αισιόδοξα μηνύματα από την καλή πορεία της χώρας μας σίγουρα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενου ενός 2ου κύματος με βάση τους επιστήμονες άρα μπορεί να κερδήθηκε χρόνος, αλλά σίγουρα δεν έχουν αξιοποιηθεί όλες οι δυνατότητες και δεν έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της.

Στο νοσοκομείο μας χαρακτηριστικά μπροστά στις έκτακτες ανάγκες που πρόεκυψαν, όπου αδιαμφισβήτητα δόθηκε πραγματικός αγώνας δρόμου από όλο το προσωπικό για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία με όλα τα μέσα που διέθετε, έγιναν συνολικά 9 νέες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού με 2ετής συμβάσεις (7 νοσηλευτικού και 2 τραυματιοφορέων) από τους οποίους οι 2 τραυματιοφορείς και 1 νοσηλευτής  ήταν ήδη εργαζόμενοι του νοσοκομείου μας με άλλη σχέση εργασίας (ΟΑΕΔ). Αποτέλεσμα αυτού στην πράξη η υπηρεσία να μένει με μείον 2 άτομα στο υπάρχον πρόγραμμα, αφού οι 2 επικουρικοί καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες του τμήματος COVID-19.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

  • Την κάλυψη των κενών θέσεων τραυματιοφορέων που έχουν προκύψει λόγο κορονοϊού.
  • Την κάλυψη όλων των κενών θέσεων του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού( π.χ πλυντήρια).
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (ΟΑΕΔ, Επικουρικοί, ατομικές συμβάσεις κ.τ.λ.)
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων ή ειδικοτήτων, ώστε να καλυφθούν πλήρως όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου με προτεραιότητα άμεσα των γιατρών Παιδιάτρων και Πνευμονολόγων, δίνοντας κίνητρα στους γιατρούς για να έρθουν στην παραμεθόριο.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Κ.Υ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s