Κάθε χρόνο, παραμονές των Πανελληνίων Εξετάσεων συνηθίζω να στέλνω το συγκεκριμένο τραγούδι στα παιδιά φίλων και συγγενών που ετοιμάζονται να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να εισαχθούν στα πανεπιστήμια, σε μια προσπάθειά μου να μειώσω το άγχος τους και να τους βοηθήσω να δουν την πραγματική διάσταση της εν λόγω διαδικασίας.

Γιατί συμφωνώ απόλυτα με τον τραγουδιστή πως «τα αληθινά προβλήματα στη ζωή σας θα είναι πράγματα που δεν πέρασαν ποτέ από το ανήσυχο μυαλό σας. Αυτά που θα ’ρθουν στις 4 το απόγευμα μια τυχαία Τρίτη….»

Αντιγράφω από την ανάρτηση στο youtube: «Η ιστορία λέει ότι αυτό το τραγούδι από τους Lee Perry (ο ηθοποιός που απαγγέλλει) & Quindon Tarver, που βγήκε στην Αυστραλία το ’97 στο άλμπουμ «Something for everyone» του Baz Luhrman, ήταν ουσιαστικά ή «μελοποίηση» όχι μιας ομιλίας αποφοίτησης για την τάξη του ’97 στο ΜΙΤ -όπως είχε αρχικά κυκλοφορήσει μέσω e-mails σε όλον τον κόσμο-αλλά ενός άρθρου από την Chicago Tribune στις 01.06.97, με τίτλο: «ADVICE, LIKE YOUTH, PROBABLY JUST WASTED ON THE YOUNG\» της Mary-Theresa Schmich.

Ο Luhrmann διάβασε το mail, πήγε στην πηγή, αγόρασε τα δικαιώματα από την εφημερίδα κι έφτιαξε αυτό το τραγούδι, το οποίο έκανε πάταγο όταν πρωτοβγήκε. Απλώς δεν μπορούσε να χορευτεί, οπότε κατέβηκε γρήγορα από τους πίνακες. Πώς να χορευτεί αλήθεια! Κάπου ήσυχα, μόνος ή αγκαλιά, μόνο έτσι το ακούς, δεν παίζεται αλλιώς.

Το Πανεπιστήμιο του Zagreb και συγκεκριμένα το τμήμα Πληροφορικής και μηχανικών ηλεκτρολόγων (Faculty of Electrical Engineering and Computing) χρησιμοποιεί το τραγούδι σε κάθε τελετή αποφοίτησης των πτυχιούχων του, κάτι που ήταν και ευχή της ίδιας της Mary Schmich.

Το τραγούδι ακούστηκε στην εκπομπή του SENTRA FM 103.3 «Σουτ τηλεφώνημα» με τους Θέμη Καίσαρη και Τσαρλυ. Ήταν ένα τραγούδι που έβαλε ο Θέμης με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων και το οποίο βάζει κάθε χρόνο παραμονή Πανελληνίων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s