βιβλιοΚυκλοφόρησε από τις εκδόσεις του Αναγνωστηρίου Καλύμνου «Αι Μούσαι» το νέο βιβλίο του Γιάννη Θ. Πατέλλη «Συγκοινωνίες και Επικοινωνίες στην Κάλυμνο του χθες».

Θα το βρείτε στα γραφεία του Αναγνωστηρίου, στον όροφο του Πνευματικού Κέντρου, από τις 10.30 έως 12.30 και από το Πρακτορείο εφημερίδων του Παύλου Ζαΐρη (πρώην Μακαρούνα). Τιμή τεύχους 10 Ευρώ, για την ενίσχυση της εκδοτικής προσπάθειας του Αναγνωστηρίου.

Για το βιβλίο ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης γράφει μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα προς το συγγραφέα: «Ο τίτλος του βιβλίου σου είναι πάντα επίκαιρος και τα στοιχεία που αναφέρονται σε κάθε περίοδο, σίγουρα όλους εμάς που ασχολούμαστε με τα δημόσια-δημοτικά πράγματα μπορεί να αποτελέσουν ένα θαυμάσιο πρωτογενές υλικό, το οποίο είναι χρήσιμο για να βελτιώσουμε αναλογικά τη σημερινή κατάσταση στο νησί.

Με τη βεβαιότητα ότι αυτό το βιβλίο δεν θα λείψει από κανένα Καλύμνικο σπίτι και ότι θα κοσμεί τις βιβλιοθήκες όλων των σχολείων του νησιού μας, είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλοτάξιδο και το ότι το Αναγνωστήριο θέτει υπό την αιγίδα του την έκδοσή του, είναι ένα επιπλέον στοιχείο για την επιτυχία της νέας σου συγγραφικής προσπάθειας».

Και ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου Παναγιώτης Γιαμαίος γράφει μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα : «Είναι ένα … γλυκό ανάδρομο ταξίδι πίσω στην παλιά Κάλυμνο, διάρκειας εκατό χρόνων περίπου, που αγκαλιάζει και ξαναφέρνει στο προσκήνιο ανθρώπους του μόχθου, της προσφοράς και της δημιουργίας, στον ιδρώτα των οποίων στηρίχτηκε για δεκαετίες η ανοδική αναπτυξιακή πορεία του νησιού μας.

Με το διεισδυτικό του φακό ανιχνεύει κι εστιάζει σε κάποιες ομάδες μαχητών-βιοπαλαιστών τριών γενεών, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην παραγωγική διαδικασία και, εν τέλει, στη βαθμιαία πρόοδο της Καλύμνου.

Οι νέοι θα μάθετε πολλά πράγματα από την καθημερινότητα των γονέων, των παππούδων και των προπαππούδων σας. Στους έχοντες το θλιβερό προνόμιο της τρίτης ηλικίας θα ξυπνήσουν πολλές γνώριμες κι αλησμόνητες εικόνες από τη ζωή του λιμανιού, των δρόμων και των μέσων μεταφοράς, των αγωγιατών-μουλαράδων, του πρώτο τηλεγραφείου, ταχυδρομείου, της πρώτης μονάδας παραγωγής ρεύματος κλπ. Ένα φιλμ για μια περίοδο σχετικά πρόσφατη αλλά και για πολλούς αλλοτινή, με τα δικά της χαρακτηριστικά με τις δικές της καθημερινές πινελιές, για την οποία πολλοί θα νιώσουν ικανοποίηση για τη νέα τους γνώση, κι άλλοι θα βουρκώσουν νοσταλγικά, γιατί αυτό που θα ξετυλίγεται μπροστά τους υπήρξε κομμάτι και της δικής τους ζωής».

βιβλιο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s