0καταδυτικός-Το 1ο ΕΠΑΛ Καλύμνου εξασφάλισε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ERASMUS+20.

Το θέμα του φετινού προγράμματος είναι : «Σχεδιασμός και προώθηση πακέτων καταδυτικού και αναρριχητικού τουρισμού» αφορά δηλαδή, το κατεξοχήν τουριστικό προϊόν του τόπου μας.

afisaΣτα πλαίσια του προγράμματος αυτού 40 συνολικά μαθητές όλων των τάξεων με τους συνοδούς καθηγητές τους θα επισκεφτούν για 16 ημέρες την Ιταλία και την Πορτογαλία προκειμένου να συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα κατάρτισης που συνδυάζει τη θεωρητική εκπαίδευση και την πρακτική άσκηση σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον καταδυτικό και αναρριχητικό τουρισμό (τουριστικά πρακτορεία, αναρριχητικό και καταδυτικό κέντρο).

Η επιλογή των δύο χωρών έγινε με γνώμονα το γεγονός ότι αυτές παρουσιάζουν ιδιαίτερη ανάπτυξη και πολυετή εμπειρία στις εναλλακτικές μορφές καταδυτικού και αναρριχητικού τουρισμού. Οι φορείς υποδοχής επιλέχθηκαν λόγω της πολυετούς εμπειρίας και εξειδίκευσής τους στην υλοποίηση, συντονισμό και υποστήριξη σχεδίων κινητικότητας.

Μέσω του Προγράμματος ΕRASMUS+ όλοι οι εμπλεκόμενοι, μαθητές και υπεύθυνοι καθηγητές, δεν θα λειτουργούν ως αυτόνομες μονάδες αλλά ως μέλη μιας ομάδας με σκοπό την επίτευξη ενός κοινού στόχου. Παράλληλα θα ενισχύσουν την Ευρωπαϊκή τους αυτοσυνειδησία αντιλαμβανόμενοι/ες την Ευρωπαϊκή τους ταυτότητα και θα γνωρίσουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα της χώρας υποδοχής. Ταυτόχρονα θα προσπαθήσουν να προωθήσουν την Κάλυμνο ως τουριστικό προορισμό επικοινωνώντας με την τοπική κοινωνία μέσω φυλλαδίων.

Οι βεβαιώσεις παρακολούθησης που θα χορηγηθούν θα εμπλουτίσουν και θα συμπληρώσουν το βιογραφικό των μαθητών μας και θα αποτελέσουν ένα πρόσθετο προσόν για αυτούς.

Ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Καλύμνου

Ιωάννης Ιακώβου

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s