Τις τελευταίες  ημέρες παρατηρήθηκε το θλιβερό και αποτρόπαιο φαινόμενο της μαζικής δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων. Συγκεκριμένα σε πολλές περιοχές του νησιού μας (Καμάρι, Πάνορμος, Πόθια) επιτήδειοι έριξαν φόλες

σκοτώνοντας απάνθρωπα και βασανιστικά πλήθος γατών ακόμα και σε περιοχή πλησίον Δημοτικού Σχολείου. Η Δημοτική Αρχή καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους ενέργειες. Τόσο ο Δήμος όσο και η Αστυνομία σε πλήρη συνεργασία από τον θεσμικό τους ρόλο , θα συνδράμουν δυναμικά εξαντλώντας το νομικό πλαίσιο στην πάταξη αυτού του θλιβερού φαινομένου.

Από το Γραφείο Δημάρχου Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Σε κακούργημα μετατρέπεται η κακοποίηση ζώων

Να υπενθυμίσουμε ότι προ ημερών και μετά τα αυξανόμενα κρούσματα βασανισμών ζώων σε διάφορες περιοχές της χώρας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε ότι θα μετατραπεί σε κακούργημα η κακοποίηση ζώων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η πρωτοβουλία του κ. Βορίδη έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων.

Ο υπουργός τόνισε ότι, περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνοούμενο κράτος. Συνιστούν μάλιστα βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας. Η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών φαντάζει πλέον επιτακτική, με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων.

Μάλιστα, για το ζήτημα αυτό ο Υπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με τον ακτιβιστή Παναγιώτη Μήλα, γνωστό για το έργο του κατά της κακοποίησης ζώων και για την προσπάθειά του να συστήσει – με τη συνεργασία των Δήμων – παράρτημα αστυνομίας ζώων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s