Νέους ορίζοντες στους μαθητές του ανοίγει το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κλωνάρη με την ένταξή του, ως μέλος, στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό εLa (Educational Leadership Association). Μιας ομάδας 27 κέντρων ξένων γλωσσών από όλη την Ελλάδα με κοινό στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, μέσω πρωτοπόρων δράσεων για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Μια τέτοια δράση είναι και ο μαραθώνιος ανάγνωσης που θα ενεργοποιήσει τα 27 σχολεία μελών του εLa σε όλη τη χώρα με τους 6500 μαθητές και τους 250 καθηγητές, προκειμένου να μοιράσουν αγάπη στα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου».

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κλωνάρη αποτελεί μέρος αυτής της αλυσίδας αγάπης και προσφοράς. Από τις 12 έως τις 20 Δεκεμβρίου τα παιδιά διαβάζουν ότι τους ευχαριστεί σε συγγενείς και φίλους καλώντας τους να γίνουν χορηγοί της προσπάθειάς τους προκειμένου να βοηθήσουν κάποιον που έχει ανάγκη! Και όσο πιο πολύ διαβάζουν, τόσο πιο πολλά χρήματα θα συγκεντρώσουν. «Όλοι μαζί μπορούμε, όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί».

Γιατί η γλώσσα είναι εμπειρία

Και οι καινοτομίες συνεχίζονται. Τον περασμένο μήνα οι υπεύθυνες του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Κλωνάρη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδικτυακά σεμινάρια και εργαστήρια από το παγκοσμίου φήμης Shakespeare’s Globe του Λονδίνου το οποίο συνεργάζεται αποκλειστικά με όλα τα σχολεία του ELA. Οι εκπαιδευτές του Shakespeere’s Globe τους έδειξαν πρακτικούς τρόπους για το πως να εισάγουν το θέατρο και την αφήγηση στην ξενόγλωσση τάξη.

Πόσο μπροστά ήταν η Κατερίνα Κλωνάρη!

Η έρευνα, τα παιχνίδια ρόλων, η θεατρική δημιουργία και οι εικαστικές δραστηριότητες ήταν τα στοιχεία που εισήγαγε από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Κάλυμνο, πριν από μισό και πλέον αιώνα, η ιδρύτρια του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Κλωνάρη. Η Κατερίνα Κλωνάρη ακολούθησε πρωτοποριακούς, για την εποχή, τρόπους διδασκαλίας κάνοντας την ποίηση και τα θεατρικά έργα των μεγάλων Άγγλων δραματουργών εργαλεία μάθησης, αποσκοπώντας στην ανάδειξη και καλλιέργεια των δεξιοτήτων των μαθητών της, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να διερευνήσουν τον πολιτισμό της χώρας προέλευσης των κειμένων, διευρύνοντας τους ορίζοντές τους και διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο την εκμάθηση της ίδιας της γλώσσας. Οι διάδοχοί της συνεχίζουν στο ίδιο ακριβώς πνεύμα αξιοποιώντας πλέον όλα τα σύγχρονα εργαλεία.

Οι μαθητές συνομιλούν με μερικά από τα πιο φωτεινά μυαλά του πλανήτη

Η δράση «διαβάζουμε για καλό σκοπό» είναι μόνο η αρχή! Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κλωνάρη δίνει την ευκαιρία στους μαθητές και στις μαθήτριές των τελευταίων τάξεων να επικοινωνήσουν μέσω της παγκόσμιας πλατφόρμας 100Mentors με μερικούς από τους πιο λαμπρούς και επιτυχημένους ανθρώπους του πλανήτη, από καθηγητές κορυφαίων πανεπιστημίων, όπως η Οξφόρδη και το Κολούμπια, μέχρι εξειδικευμένους επαγγελματίες από την Παγκόσμια Τράπεζα και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Τα γεμάτα περιέργεια νεαρά μυαλά των μαθητών θα θέσουν στους μέντορες ερωτήματα, διαδικτυακά και μέσω μιας μορφής διαδραστικού διαλόγου, με στόχο να ανακαλύψουν τον δρόμο που θα ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες κλίσεις και ενδιαφέροντά τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s