Ο καπετάνιος φωνάζει «βίρα τις άγκυρες!» και ένα διαφορετικό ταξίδι ξεκινάει στο Αιγαίο πέλαγος. Με αποκλειστική κινητήριο δύναμη τον άνεμο και τα πανιά, τα ιστιοφόρα τής Aegean Cargo Sailing ταξιδεύουν με επιτυχία από το 2017 στα ελληνικά νησιά και την Ευρώπη συλλέγοντας και μεταφέροντας παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα ντόπιων παραγωγών.

Μέλι, κρασί, ελαιόλαδο, μαστίχα, παστά/καπνιστά ψάρια, αρωματικά φυτά, κ.ά. φορτώνονται και σαλπάρουν με πυξίδα τους τις θαλάσσιες εμπορικές διαδρομές των Φοινίκων και των αρχαίων Ελλήνων, σε ένα ταξίδι που προστατεύει το περιβάλλον, προβάλλει τα νησιά και συνολικά τον ελληνικό πολιτισμό μας.

Aegean Cargo Sailing: Ποιοι είμαστε και τι κάνουμε

Το Aegean Cargo Sailing ανήκει στη διεθνή οικογένεια της ηθικής και βιώσιμης μπλε οικονομίας κ αι πράσινης ανάπτυξης που, στην εποχή της κλιματικής αλλαγής αποτελούν το μέλλον του πλανήτη μας.

Ο φιλέλληνας Jan Lundberg υπήρξε αφοσιωμένος στην προστασία του περιβάλλοντος οργανώνοντας ιστιοπλοϊκές-οικολογικές μεταφορές προϊόντων στον Ατλαντικό που συνεχώς αυξάνονται επί 12 χρόνια. Στην Ελλάδα ίδρυσε την Aegean Cargo Sailing με παρόμοιο στόχο στα νησιά του Αιγαίου.

Η φιλία του με τον καπετάνιο Λουκά Γκουρτσογιάννη, τους οδήγησε το 2017 να ξεκινήσουν τον πρώτο γύρο 6 νησιών – Κέα, Άνδρος, Τήνος, Μύκονος, Ικαρία, Σάμος – όπου η Aegean Cargo Sailing ήρθε σε επαφή με παραγωγούς παραδοσιακών βιολογικών προϊόντων τα οποία μετέφεραν σε ειδικευμένα καταστήματα στα υπόλοιπα νησιά και την Αθήνα.

Μαζί ταξίδεψαν στη Σάμο και τη Χίο χωρίς μηχανή, μόνο με τα πανιά και τον άνεμο. Το ταξίδι τους γέννησε τόσο ενθουσιασμό και είχε τόση απήχηση στο ίντερνετ που τους ζητήθηκε να μεταφέρουν έναν τόνο λάδι στην Ιταλία, το οποίο έπειτα παραδόθηκε προς πώληση στην Ελβετία. Τηρώντας τους οικολογικούς στόχους, συνέχισαν να μεταφέρουν τις γεύσεις των ελληνικών νησιών στα συνεργαζόμενα καταστήματα.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τρία ιστιοπλοϊκά ταξίδια στην Ιταλία και τη Γαλλία, με τα προϊόντα να φτάνουν στην κεντρική Ευρώπη.

Από τότε, ο ιστιοπλοϊκός γύρος των νησιών, αποκλειστικά με σύμμαχο τον άνεμο, πραγματοποιείται δύο φορές ετησίως και τώρα περιλαμβάνει 18 νησιά ενώ η ζήτηση για μεταφορά προϊόντων πολλαπλασιάζεται συνεχώς.

Σήμερα διεκδικούμε να μεγαλώσουμε το εγχείρημα με νέες συνεργασίες, με την επέκταση του στόλου μας και με τη διεθνή διανομή τον ντόπιων προϊόντων στο εξωτερικό. Και για αυτό, φέτος θέλουμε να συμπεριλάβουμε την παραγωγή μιας πρωτότυπης σειράς ντοκιμαντέρ ως διαφημιστική καμπάνια.

Το Aegean Cargo Sailing απαρτίζεται από μια ομάδα έμπειρων επαγγελματιών και παθιασμένων εθελοντών που ηγούνται του πρωτότυπου και μοναδικού εγχειρήματος στην Ελλάδα. Επίσης, σε κάθε ταξίδι μικρές ομάδες τουριστών επανδρώνουν ως πλήρωμα το

ιστιοπλοϊκό, προωθώντας έτσι μια διαφορετική τουριστική ανάπτυξη και αποτελώντας την πιο ζωντανή διαφήμιση για την ελληνική γη, τη θάλασσα, τους ανθρώπους και τον μοναδικό πολιτισμικό πλούτο της.

Ο κινηματογραφικός στόχος μας: Ένα νησί = Ένα επεισόδιο

Σημασία έχει το ταξίδι, αλλά αναμφισβήτητα και ο τρόπος και ο προορισμός! Για το 2021 θέσαμε ως στόχο μας να κινηματογραφήσουμε αυτή την ιστιοπλοϊκή σύνδεση των νησιών σε μια σειρά ντοκιμαντέρ 18 πενηντάλεπτων επεισοδίων.

Συγκεκριμένα, το κάθε επεισόδιο θα καταγράφει το ιστιοπλοϊκό ταξίδι, την οικολογική φιλοσοφία του εγχειρήματος για να εστιάσει τελικά στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων, τις γεύσεις και τη ζωή στο κάθε νησί-σταθμό.

Ο κάθε τόπος/επεισόδιο θα περιλαμβάνει μια πλούσια θεματολογία που θα περιλαμβάνει σκηνές με την ιστορία τού νησιού, τις παραδόσεις, μοναδικές γαστρονομικές συνταγές που πέρασαν από τη γιαγιά στην εγγονή, τις νέες οικολογικές πρωτοβουλίες, τη μουσική και τον χορό, την αρχαιολογία και το φυσικό περιβάλλον μαζί με μυθολογικές ιστορίες.

Συνολικά η παρουσίαση θα αναδεικνύει την ψυχή των νησιών του Αιγαίου με τον πολιτισμικό πλούτο, τις οικολογικές δράσεις των Δήμων, την εναλλακτική οικονομία, αλλά και την περιπέτεια τής ιστιοπλοϊκής σύνδεσης.

Η σειρά θα γυριστεί με την απαιτούμενη ποιότητα για προβολή σε διεθνή κανάλια, δηλαδή high-definition 4K, με πολλαπλές κάμερες καθώς και με εναέριες λήψεις. Ένα δεύτερο ιστιοπλοϊκό θα χρησιμοποιηθεί για το πολυμελές συνεργείο.

Κατά συνέπεια, η κοστολόγηση ξεπερνάει τα ελληνικά δεδομένα τηλεοπτικής παραγωγής και για αυτό αναζητάμε εταιρίες ή ιδιώτες να χρηματοδοτήσουν την παραγωγή μας.

Τα γυρίσματα υπολογίζεται να διαρκέσουν εννέα (9) εβδομάδες, εκτός κι αν οι καιρικές συνθήκες (δηλαδή οι άπνοιες) καθυστερήσουν το ταξίδι. Από την εμπειρία μας, οι καθυστερήσεις αυτές δεν ξεπερνούν τις πέντε (5) ημέρες. Στόχος μας είναι τα 18 επεισόδια – ντοκιμαντέρ να παραδοθούν πριν το τέλος του 2021 για προβολή από τις αρχές του 2022.

Σας χρειαζόμαστε ως κινητήριο δύναμη!

Διαθέτουμε το πάθος, το σχέδιο, την εμπειρία στην ιστιοπλοΐα και την παγκόσμια τηλεόραση, τον επαγγελματισμό και το ανθρώπινο δυναμικό*. Διεκδικούμε τώρα να αναπτυχθεί ο στόλος μας για τη μεταφορά προϊόντων και να βρεθούν οικονομικοί πόροι ώστε να υλοποιήσουμε τη σειρά ντοκιμαντέρ με ποιότητα διεθνών στάνταρ, με στόχο να προβληθεί σε διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα αλλά και στις παγκόσμιες ηλεκτρονικές πλατφόρμες ώστε να μας γνωρίσει

μεγαλύτερο κοινό, να θεμελιωθούν περισσότερες συνεργασίες προς όφελος των νησιών και της οικονομίας μας.

Αναζητάμε σπόνσορες και χρηματοδότες και απευθυνόμαστε κυρίως σε:

● Ντόπιους παραγωγούς για την προβολή των προϊόντων τους

● Τοπικά καταστήματα για τη διεύρυνση της πελατείας τους

● Τοπική αυτοδιοίκηση (Δήμοι και Περιφέρειες) για την προβολή των νησιών

● Ιδιώτες δωρητές που θα προβληθούν μέσα από τη συμμετοχή τους σε

αναπτυξιακές δράσεις

● Εταιρείες – δωρητές που συμμετέχουν ή/και στηρίζουν την μπλε οικονομία

● Παραγωγούς τηλεοπτικού περιεχομένου στην Ελλάδα και το εξωτερικό

μέσω δικτύων διανομής

Στόχος μας είναι τον Φλεβάρη 2021 να έχουν ενδυναμώσει οι ενδιαφερόμενοι το

εγχείρημα και τον Μάρτιο 2021 να ξεκινήσει η προεργασία των γυρισμάτων.

Τον Μάιο-Ιούνιο του 2021 προβλέπεται να γίνει η έναρξη του

εμπορικού-τουριστικού ταξιδιού και των γυρισμάτων.

Ένα ντοσιέ παραγωγής θα είναι διαθέσιμο στους ενδιαφερόμενους παραγωγούς τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Με εκτίμηση,

Λουκάς Γκουρτσογιάννης – Καπετάνιος & Ιδρυτής Aegean Cargo Sailing

Στοιχεία επικοινωνίας:

logobrussels@gmail.com , infosailmed@gmail.com

+30 693 711 08 78 , +30 698 732 4011

URL: http://www.sailmed.org

*Συνεργάτες κινηματογραφικής παραγωγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ σχετικό αφιέρωμα στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s