Το άμεσο κλείσιμο της χωματερής Καλύμνου ζητούν πολίτες του νησιού συγκεντρώνοντας ψηφιακές υπογραφές μέσω του Avaaz, μετά το τοξικό- καρκινογόνο μείγμα που έκανε ασφυκτική χθες την ατμόσφαιρα (ΕΔΩ).

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν χαρακτηριστικά:

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της ανεξέλεγκτης καύσης απορριμμάτων στην Κάλυμνο στο νησί μας στο σπίτι μας. Ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι. Οι επιπτώσεις στην υγεία την δικιά μας της οικογένειας των παιδιών μας είναι μεγάλες

Φτάνει πια με τον καρκίνο.

Απαιτούμε: 

Κλείσιμο ΆΜΕΣΑ της παράνομης χωματερής ΧΑΔΑ 

Απόθεση απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ (έργο που υπάρχει και δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ) με κάθε κόστος και “αύριο” αν γίνεται. Αδειοδότηση, απαλλοτριώσεις κλπ μετά. 

Ενεργοποίηση των πράσινων σημείων ανακύκλωσης σε Κάλυμνο, Ψέριμο και Τέλενδο. Υπάρχουν και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αγορά απορριμματοφόρων και σωστή χωροθέτηση ώστε να λειτουργήσει η ανακύκλωση

Με αυτό τον τρόπο κύριε Δήμαρχε μπορούμε να  σταματήσουμε την καύση μπροστά στα σπίτια μας. Να μειώσουμε τον όγκο των υπολειμμάτων και να έχουμε μια πιο βιώσιμη διαχείριση. Είναι μια προσωρινή άμεση λύση σ’ αυτό το μεγάλο πρόβλημα, που επιβαρύνει την υγεία και μας σκοτώνει σιγά σιγά!.

Εδώ και δεκαετίες, στην Κάλυμνο, υπάρχει ένα… ηφαίστειο.
Δεν πρόκειται για γεωλογικό φαινόμενο ή για φυσικό σχηματισμό. Στην πραγματικότητα, το «ηφαίστειο» της Καλύμνου είναι μία παράνομη χωματερή που βρίσκεται εδώ και δεκαετίες πάνω στο βουνό και όπου τα σκουπίδια καίγονται σχεδόν καθημερινά.

Η παράνομη χωματερή της Καλύμνου δέχεται 10.000 τόνους σκουπιδιών κάθε χρόνο. Όταν τα πλαστικά και τα σκουπίδια καίγονται, απελευθερώνονται πολύ επικίνδυνες ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό !!

Η διαχείριση των σκουπιδιών κατέχει την πρώτη θέση στα τοπικά ζητήματα στο νησί. Εδώ και δεκαετίες, η ανεξέλεγκτη χωματερή αποτελεί ντροπή και, δυστυχώς, δικαιολογημένη αιτία διαπόμπευσης του νησιού:

• Εξαπολύει στον αέρα, σε καθημερινή βάση, τεράστιες ποσότητες διοξίνης, που ενοχοποιείται βάσιμα για καρκινογενέσεις και πνευμονοπάθειες.
• Βρομίζει την ατμόσφαιρα με άλλα προϊόντα καύσης, αιθάλη κλπ, επίσης επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία.
• Διοχετεύει στο έδαφος και τα υπόγεια νερά, μεγάλες ποσότητες βαρέων μετάλλων, που επίσης ενοχοποιούνται για καρκινογενέσεις και εγκεφαλοπάθειες.
• Ρυπαίνει το θαλάσσιο περιβάλλον με τη διάβρωση όλων των επικίνδυνων υλικών που απορρέουν με τη βροχή.
• Ασχημίζει απίστευτα τον περιβάλλοντα χώρο και με δεδομένο ότι βρίσκεται στην είσοδο του νησιού, καλλιεργεί την πρώτη απωθητική εντύπωση.
• Επιβαρύνει οικονομικά, με βαριά πρόστιμα, που καταβάλλονται από τον προϋπολογισμό, δηλαδή απ’ όλους εμάς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ας προστατεύσουμε το σπίτι μας !! 

Για να ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ  

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s