Δωρεάν rapid test στους συνοδούς των ασθενών και άμεση προμήθεια του απαραίτητου υγειονομικού υλικού, ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Καλύμνου με επιστολή του στον διοικητή και στο διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος, στην 2η ΥΠΕ  και στο υπουργείο Υγείας. Αναλυτικά η επιστολή του έχει ως εξής:

Τις τελευταίες μέρες έχει προκληθεί μεγάλο πρόβλημα στο νοσοκομείο μας και αναστάτωση σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία, μετά την απόφαση της διοίκησης να διακόψει τα δωρεάν Rapid test στο νοσοκομείο, για τους συνοδούς των ασθενών και να τους παραπέμπει στους ιδιώτες όπου πρέπει και να πληρώνουν.        `

Την ώρα που παρακολουθούμε μια ακόμα έξαρση κρουσμάτων στο νησί μας. Την ώρα που όλοι οι ειδικοί και οι λοιμωξιολόγοι ζητούν να γίνονται περισσότερα τεστ για τον έλεγχο της πανδημίας, η διοίκηση του νοσοκομείου εφαρμόζοντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ προσπαθεί να τα περιορίσει φορτώνοντας το κόστος στους πολίτες. Και όλα αυτά εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

Ως σύλλογος εργαζομένων κατανοούμε και συμφωνούμε πλήρως με την επιτακτική ανάγκη για περιορισμό και αυστηρό έλεγχο των συνοδών, διαφωνούμε όμως πλήρως με την απόφαση της διοίκησης που βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων μας και καταπατά το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν υγεία.

Απαίτηση των εργαζομένων του νοσοκομείου και όλων των εργαζομένων της Καλύμνου είναι:

  • Να γίνει άρση της απόφασης για την διακοπή των Rapid test στους συνοδούς ασθενών.
  • Να προμηθευτεί άμεσα το νοσοκομείο την αναγκαία ποσότητα σε Rapid test και το απαραίτητο υγειονομικό υλικό και μέσα Ατομικής Προστασίας (στολές, γάντια, μάσκες κλπ) για τις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει.

Το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΥΒΙΔΙΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ                             ΓΑΒΑΛΑ ΑΡΕΤΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s