Σημαντική διάκριση και  διεθνή αναγνώριση επιφύλαξε για την Κάλυμνο  στην ψηφιακή του πλατφόρμα ο Lonely Planet, ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο ταξιδιωτικούς οδηγούς.

Η Κάλυμνος, εν μέσω πανδημίας, αποτελεί «Best in Travel 2021» προορισμό, με τον Lonely Planet να καλεί τους επισκέπτες να έρθουν στη χώρα μας και στο νησί μας αυτό το καλοκαίρι.

Πρόκειται για μια ευκαιρία τόνωσης του ρεύματος επισκεπτών προς το νησί μας, αφού ο Lonely Planet ανέδειξε την Ελλάδα ως τον κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό του κόσμου στη βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον διατροφή για το 2021, ή αλλιώς, «Sustainable Food Destination».

Η Κάλυμνος και το Kalymnos Experience συνέβαλε σε αυτή τη διάκριση, μαζί με προορισμούς όπως η Κρήτη, η Μάνη, η Λέρος, τα Μετέωρα και οι Δελφοί, οι οποίοι προσφέρουν θεματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, συνδυάζοντάς τες με τη γαστρονομία από τοπικά προϊόντα.

Ο ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet, επανακαθόρισε τα βραβεία Best in Travel για το 2021 αναγνωρίζοντας πόσο έχει αλλάξει ο πλανήτης. Έτσι, με το ταξίδι να έχει πάρει άλλο νόημα τον καιρό της πανδημίας, αποφάσισε να αλλάξει τη φιλοσοφία των βραβείων με την προτροπή: «Ανακαλύψτε τους αξιοσημείωτους ανθρώπους και μέρη που μεταμορφώνουν τα ταξίδια και κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος – για τώρα και τις μελλοντικές γενιές».

Στην Κάλυμνο ο Lonely Planet ξεχώρισε το «The Kalymnos Experience», ένα νέο project που συνδυάζει τις outdoor δραστηριότητες με τη γαστρονομία του νησιού.

Στις ήδη υπάρχουσες δραστηριότητές, διοργανώνονται βοτανικοί περίπατοι, μαθήματα μαγειρικής, επισκέψεις σε μελισσοκόμους και γενικά προβάλλονται οι ντόπιοι παραγωγοί και τα προϊόντα τους, οι ντόπιες επιχειρήσεις και η τοπική γαστρονομία.

Αυτά θα αποτελέσουν και τη βάση όλων των νέων υπηρεσιών του ΤΚΕ. Η βράβευση έρχεται σε μια πολύ σημαντική χρονιά από πολλές απόψεις, όχι μόνο λόγω των δυσκολιών της πανδημίας, αλλά επειδή φέτος, οι δραστηριότητες στη φύση όπως οι εκδρομές με σκάφος, αναρρίχηση, σπηλαιολογία, ιππασία, καταδύσεις, περπάτημα, yoga κτλ, διευρύνονται.

Στο νέο χώρο του TKE στο Μασούρι, θα συστεγαστεί ένα μοναδικό Nutrition Bar, που θα περικλείει όλη τη φιλοσοφία γύρω από τη βιώσιμη διατροφή και το σεβασμό στη φυσική ισορροπία.

Μεγάλη τιμή για ολόκληρο το νησί, αφού η Κάλυμνος και το Kalymnos Experience εμφανίζονται στην κεντρική σελίδα του Lonely Planet, ως «εικόνα» της ελληνικής βράβευσης και της Ελλάδας ως Sustainable Food Destination.

Δείτε το Full video:

https://www.facebook.com/the.kalymnos.experience/videos/488098245690501

Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία

tps://www.lonelyplanet.com/best-in-travel?c=sustainability&id=food-destination

Έγραψαν για το Kalymnos Experience:

https://m.naftemporiki.gr/story/1660271/tourismos-dipli-diakrisi-gia-tin-ellada-apo-to-lonely-planet-kai-national-geographic-traveller

https://greekcitytimes.com/2021/01/14/greece-lonely-planet-travel-2021/

https://news.gtp.gr/2020/11/19/lonely-planet-names-greece-best-sustainable-food-destination-2021/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s