Μεγάλη κινητοποίηση ξεκίνησε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καλύμνου «Ο Άγιος Παντελεήμων» προκειμένου να βρεθούν άμεσα δότες μυελού των οστών για 36χρονο συμπολίτη μας που πάσχει από μια σπάνια νόσο. «Η συμμετοχή των συμπατριωτών μας είναι απαραίτητη γιατί η κοινή γενετική καταγωγή μεγαλώνει την πιθανότητα συμβατότητας» σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση η διοίκηση του συλλόγου.

Αναλυτικά ή ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο Σύλλογός μας, ως Συνεργάτης του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» διοργανώνει:

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σημασία της Εθελοντικής προσφοράς αίμοποιητικών κυττάρων σε ασθενείς που πάσχουν από σοβαρά αιματολογικά, νεοπλασματικά και γενετικά νοσήματα και χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Εγγραφή νέων Εθελοντών δοτών αιμοποιητικών κυττάρων στην Ελληνική και την Παγκόσμια δεξαμενή.

Λήψη δείγματος από την πιστοποιημένη συνεργάτιδα του Συλλόγου μας και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», Μικροβιολόγο κ. Αρχοντούλα Αλεξίου.

Με αφορμή το περιστατικό ενός συμπατριώτη μας, μόλις 36 χρόνων ο οποίος πάσχει από τη σπάνια νόσο «παροξυσμική νυκτερινή αιμοσφαιρινουρία» και χρειάζεται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, καλούμε όλους τους Υγιείς συμπατριώτες μας από 18-45 χρόνων, αφού ενημερωθούν είτε διαδικτυακά, από την ιστοσελίδα ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και από τη σελίδα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ στο f/b, είτε απευθυνόμενοι στον προσωπικό τους γιατρό, να αποφασίσουν συνειδητοποιημένα, να γίνουν Εθελοντές Δότες αιμοποιητικών κυττάρων και να δώσουν «Ζωή από τη Ζωή τους» με απόλυτη ασφάλεια για τη δική τους ζωή όπως και με την προσφορά αίματος, γιατί η μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων αποτελεί κυριολεκτικά « Θεραπεία Σωτηρίας»!

Υπάρχει δεδομένο ότι 3 στους 10 ασθενείς θα βρουν συμβατό συγγενή δότη, το δε 70% θα βρουν από την Ελληνική και την Παγκόσμια δεξαμενή .

Η συμμετοχή των συμπατριωτών μας είναι απαραίτητη γιατί η κοινή γενετική καταγωγή μεγαλώνει την πιθανότητα συμβατότητας.

Λόγω των ειδικών συνθηκών covid 19 παρακαλούμε να απευθύνεστε στην Μικροβιολόγο κ. Αρχοντούλα Αλεξίου στα τηλέφωνα: 2243050190 και 6948530408. Με ραντεβού θα εξυπηρετούνται οι Εθελοντές!

Γίνεται επίσης γνωστό πως σε περίπτωση που βρεθεί συμβατός δότης, όλα τα έξοδα μετακίνησης (εισιτήρια, ξενοδοχείο, διατροφή, ταξί κλπ.) θα καλυφθούν από το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Όταν ένας 35χρονος Καλύμνιος έδωσε ζωή σε μια 20χρονη Ιταλίδα

Πριν 4 χρόνια, στις 27 Αυγούστου 2017, μόλις που προσφέραμε τα πρώτα 55 δείγματα μυελού των οστών, είχαμε την Ευλογία, ένας συμπατριώτης μας 35 χρόνων, να είναι συμβατός, και με τα δικά του αιμοποιητικά κύτταρα να δώσει ζωή σε μια 20χρονη Ιταλίδα (ΕΔΩ).

Ας ευχηθούμε, να συμβεί και πάλι, και ο τυχερός, να είναι ο Καλύμνιος νεαρός συμπατριώτης μας!

Θέλω να γίνω Εθελοντής Δότης

Είναι πολύ απλό να γίνει κάποιος εθελοντής δότης! Χρειάζεται μία καρδιά γεμάτη αγάπη για το συνάνθρωπο και αρκεί λίγο σάλιο και μία μπατονέτα!

Για να εγγραφείς ως εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο μυελού των οστών αρκεί:

1) Να είσαι 18-45 ετών, υγιής

2) Να συμπληρώσεις αίτηση εγγραφής και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό.

3) Να δώσεις δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου).

Το δείγμα αυτό αποστέλλεται σε εξειδικευμένο εργαστήριο για την εξέταση της ιστικής σου ταυτότητας και ανώνυμα, με έναν κωδικό αριθμό, καταχωρείσαι στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Σε αυτό το αρχείο βρίσκονται οι ελπίδες των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών από όλο τον κόσμο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s