Παρά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε σε παγκόσμιο επίπεδο, το 1ο ΓΕΛ συνεχίζει το ταξίδι των διαδικτυακών δράσεων με τα σχολεία Istituto Α. Rizza (Iταλία), Lycee Jeanne d¨ Arc (Γαλλία) και Friedrich-Engels-Gymnasium (Γερμανία), στο πλαίσιο του σχεδίου ΤΕ@ΜS του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τις μαθήτριες και τους μαθητές, Ελένη Μαγκούλια, Καλλιόπη Μεϊμάρη, Πετρούλα Μπαϊράμη, Ειρήνη Μάγκου, Χριστίνα Γραμματικάκη, Γεωργία Κουτρούλλη, Κώστα Πρέκα, και τις εκπαιδευτικούς, Άννα Πάου, Ευδοκία Πλάτση και Ειρήνη Πουγούνια.

Το Lycee Jeanne d¨Arc, που ήταν υπεύθυνο για την άψογη διοργάνωση των τετραήμερων δράσεων, παρουσίασε στους συμμετέχοντες μέσω βίντεο τις εγκαταστάσεις του σχολείου ενώ μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο πρόσθεταν τα σχόλια τους και έδιναν απαντήσεις σε ερωτήσεις συμμαθητών τους. Η ίδια παρουσίαση πραγματοποιήθηκε και από το γερμανικό σχολείο. Στη συνέχεια όλοι οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν σε ομάδες, κατέγραψαν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κάθε σχολείου, τα οποία κλήθηκαν να παρουσιάσουν στην ολομέλεια με δημιουργικό τρόπο. Είναι αξιοθαύμαστο το ότι είχαν συγκροτηθεί 7 ομάδες και η κάθε ομάδα επέλεξε έναν διαφορετικό και ευφάνταστο τρόπο να παρουσιάσει την εργασία της. Όλα τα παιδιά βρήκαν τη συγκεκριμένη δράση πολύ δημιουργική καθώς τους έδωσε τη δυνατότητα να ξεφύγουν από τη μονοτονία των διαδικτυακών μαθημάτων και να δουν, έστω από μακριά, συνομηλίκους τους μαθητές.

Η τελευταία μέρα των δράσεων ήταν αφιερωμένη αποκλειστικά στους εκπαιδευτικούς. Η κάθε χώρα είχε στη διάθεσή της συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ώστε να παρουσιάσει στους υπόλοιπους χρηστικά ψηφιακά εργαλεία που εφαρμόζονται στη διδακτική πράξη, σύγχρονα και ασύγχρονα. Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να ανταλλάξουμε καλές διδακτικές πρακτικές και να γνωρίσουμε ψηφιακά εργαλεία που είναι δυνατόν να εμπλουτίσουν τον τρόπο διδασκαλίας μας.

Όσον αφορά το πρόγραμμα, έχει εγκριθεί από το ΙΚΥ η παράτασή του ως τον Φεβρουάριο του 2022. Ελπίζουμε σύντομα να πραγματοποιήσουμε και τις δια ζώσης συναντήσεις μας και να επιστρέψουμε στην πολυπόθητη κανονικότητα! 

Από το Νικηφόρειο 1ο ΓΕΛ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s