Από τον κ. Παναγιώτη Γιαμαίο λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω ευχαριστήριο που απέστειλε στο διοικητικό συμβούλιο και τους εργαζόμενους του Γηροκομείου Καλύμνου:

Σεβασμιότατε, αγαπητά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σολώνειου Ευγηρίας Μελάθρου, αξιότιμη κ. Μαρία Κουρούνη, διευθύντρια του ως άνω  ευαγούς ιδρύματος, αγαπητές κι αγαπητοί εργαζόμενοι,

Μετά την πρόσφατη εκδημία των αγαπημένων μου γονέων, Νικολάου και Αικατερίνης Γιαμαίου, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν κατά τα τελευταία δύο έτη σ’ αυτή τη ζεστή από κάθε πλευρά φωλιά του νησιού μας, νιώθω έντονη την ανάγκη να σας εκφράσω ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» για ό,τι τους προσφέρατε με ενδιαφέρον, διάθεση δοτική και περισσή αγάπη.

Βίωσα από κοντά τις δύσκολες συνθήκες εργασίας όλων όσοι εργάζεστε στο γηροκομείο μας. Τις ιδιαίτερες και πολύ απαιτητικές καταστάσεις και τις εξατομικευμένες ανάγκες των απομάχων της ζωής. Εντυπωσιάστηκα από την ιώβειο υπομονή σας, τα ψυχικά αποθέματα,  τη χωρίς διακρίσεις φροντίδα, και, γενικά, την  αφοσίωση στο έργο όλων υμών που διακονείτε το Ίδρυμα.  

Άξια επισήμανσης είναι, επίσης, η άρτια οργάνωση, το επίπεδο της  σίτισης (ποσότητα, ποιότητα, ποικιλία), η ιατρική παρακολούθηση, η φαρμακευτική φροντίδα, η καθαριότητα, όπως και η κατάσταση του κτιρίου. Προσφάτως το οίκημα συντηρήθηκε και βάφτηκε εσωτερικά με δαπάνη ζεύγους Γερμανών που έχουν  αγαπήσει ιδιαιτέρως το νησί μας και τους ανθρώπους του.  Πρόκειται για τους κ. κ.: Georg & Ursula Portenlanger. Λατρεύουν το νησί μας και γι’ αυτό μένουν μεγάλο μέρος του έτους στον τόπο μας. Έτσι, για να θυμόμαστε ότι ο Φιλελληνισμός δεν εκδηλώθηκε μόνο στα χρόνια της Ελληνικής Επαναστάσεως. Συνεχίζεται και σήμερα αθόρυβα και θα συνεχίζεται…

Δεν μπορώ, ακόμη, να μην αναφέρω ότι το Γηροκομείο μας είναι από τους ελάχιστους Οίκους Ευγηρίας στη χώρα (μπορεί να είναι και ο μοναδικός) του οποίου κανένας τρόφιμος δεν προσβλήθηκε από κορωνοϊό. Τυχαίο;  

Αγαπητοί εργαζόμενοι,

Το έργο σας, πράγματι, είναι θεάρεστο, είναι ανεκτίμητο, είναι ιερό. Και μόνο αυτή η προσφορά σας είναι αρκετή για να εξασφαλίσει στις αποσκευές σας το πολύτιμο διαβατήριο για τη μελλοντική είσοδό σας στον παράδεισο.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλω να κάνω και στο όνομα του δωρητή του Γηροκομείου μας, του αείμνηστου Σόλωνα Πελεκάνου, ο οποίος χάρισε στο νησί μας το φιλανθρωπικό αυτό ίδρυμα, δίδοντας λύση στην υπαρκτή αυτή ανάγκη για φροντίδα των ηλικιωμένων μας.

Κλείνοντας, επιθυμώ να υπογραμμίσω τούτο: Όσοι ζητούν καταφύγιο στη  στέγη του  Σολώνειου Ευγηρίας Μελάθρου- όπως και κάθε γηροκομείου – δεν είναι οι παραπεταμένοι της ζωής. Έχουν όλοι τη δική τους προσωπική πολυκύμαντη ιστορία. Μια διαδρομή πολλών δεκαετιών με αγώνες, μόχθους, θυσίες, περιπέτειες, στραπάτσα, επιτυχίες, αποτυχίες. Μοιάζουν με τσακισμένα από τις φουρτούνες σκαριά, που αγκυροβολούν για τελευταία φορά στον φιλόξενο αυτό χώρο. Γι’ αυτό, κι επειδή είναι μακριά από τους δικούς τους, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από θαλπωρή, φροντίδα, αγάπη, σεβασμό κι  ένα …χάδι. Αυτά, κοντά στα άλλα, είναι αρκετά για τη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος για την ψυχική τους γαλήνη. Βέβαιο είναι ότι αυτά τα απλά κι ανθρώπινα, όταν είναι πηγαία,  μετατρέπονται σε βάλσαμο, γιατρικό πανάκριβο στις κουρασμένες και δοκιμαζόμενες ψυχές τους.

Εύχομαι από καρδιάς να είστε όλοι υγιείς, για να συνεχίσετε να προσφέρετε με την ίδια ζέση το πολύτιμο κι ανεκτίμητο αυτό έργο σας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Παναγιώτης Ν. Γιαμαίος

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ:  

α. Μητροπολίτης Λέρου Καλύμνου & Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος.

β. Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου.

γ. Κα Μαρία Κουρούνη, Διευθύντρια του Ιδρύματος.

δ.Εργαζόμενοι (με αλφαβητική σειρά):  Ανδρογιώργη Γεωργία, Βαρδαούλης Γεώργιος, Γιαννικουρή Ειρήνη, Καλόμοιρου Ανδρονίκη, Καμπούρη Κατίνα, Καμπούρη Μαρία, Καρπάθιου Καλλιόπη, Λυρά Καλλιόπη, Μακαρούνα Φανή, Μαστροβασίλη Ευδοκία, Μαστροβασίλη Μαρία, Μουσελλή Ειρήνη, Τρουμουλιάρη Νομική, Χούλλη Νομική.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s