Στο βάθρο των νικητών βρέθηκε το 8ο Νηπιαγωγείο Πόλεως Καλύμνου κατακτώντας το ασημένιο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Education Leaders Awards» στην κατηγορία «Καλλιέργεια Περιβαλλοντικής Συνείδησης».

Με τη δράση «Γίνε ο ήρωας της ελληνικής Μεσογείου» που υλοποιήθηκε με ευθύνη της προϊσταμένης του νηπιαγωγείου κ. Γεωργίας Παπαδοπούλου κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2020-2021, τα νήπια συμμετείχαν σε πλήθος βιωματικών δράσεων, έλυσαν γρίφους και έφεραν εις πέρας αποστολές που αφορούσαν στην αναγνώριση και προστασία των θαλάσσιων ζώων της ελληνικής Μεσογείου που απειλούνται με εξαφάνιση, όπως φώκιες, δελφίνια και χελώνες καρέτα-καρέτα.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος του διαγωνισμού. Να αναβαθμιστεί η εκπαιδευτική εµπειρία και να αναδειχθούν σχολεία και εκπαιδευτικοί που ξεχώρισαν για την αριστεία τους, την ποιότητα των υπηρεσιών τους και τις καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση.

Οι μελλοντικοί ενεργοί πολίτες που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο

«Η διάκριση αυτή για το μικρό Νηπιαγωγείο μας αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα και τους μαθητές μου» λέει στο Kalymnosola η κ. Γεωργία Παπαδοπούλου και συμπληρώνει: «Ωστόσο η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι αυτή που εισπράττω από τον ενθουσιασμό των μαθητών μου λαμβάνοντας μέρος σε τέτοιες δράσεις, αποδεικνύοντας το μεγάλο δυναμικό και τη θέληση που κρύβεται σε αυτούς να αποτελέσουν τους μελλοντικούς ενεργούς πολίτες που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο».

Θεωρείται πως η νηπιακή ηλικία προσφέρεται για να περάσουν στους λιλιπούτειους μαθητές μηνύματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, τη ρωτάμε:

«Το Νηπιαγωγείο είναι ο χώρος που δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες και στάσεις βαθιά ριζωμένες που θα τους ακολουθήσουν για όλη τους τη ζωή. Είναι η ηλικία που αποτελεί ορόσημο για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και για αυτό πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε περιβαλλοντικά ζητήματα, καθώς αξιοποιώντας την έμφυτη ενσυναίσθηση και δίψα για μάθηση που έχουν τα παιδιά, έχουμε και εμείς ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον».

Ένιωσαν πραγματικοί ήρωες

Καταλήγοντας και απαντώντας σε σχετική ερώτηση η προϊσταμένη του 8ου Νηπιαγωγείου Καλύμνου υπογραμμίζει: «Μέσα από τις βιωματικές δράσεις οι μαθητές καλλιέργησαν την περιβαλλοντική τους συνείδηση και κατανόησαν πως είμαστε όλοι κρίκοι μιας αλυσίδας. Ένιωσαν την ευθύνη του μελλοντικού λήπτη αποφάσεων για το περιβάλλον και η χρήση του διαδικτύου τους έδωσε την ευκαιρία να μεταφέρουν το μήνυμά τους και έξω από τη σχολική μας μονάδα. Η ελπίδα ότι μπορούν να επηρεάσουν έστω και έναν ακόμα ενεργό πολίτη με τη φωνή τους, ήταν αυτό που τους έκανε να νιώσουν πραγματικοί ήρωες».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s