Ο τοξικός καπνός που εκλύεται στην ατμόσφαιρα από την καιόμενη χωματερή της Καλύμνου, είναι ένα φαινόμενο που, αν και το αντικρίζεις καθημερινά, ευτυχώς, δεν συνηθίζεται.

Κάτοικοι του νησιού που βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με αυτή τη ντροπιαστική εικόνα, αναρτούν σε καθημερινή βάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες και βίντεο, γιατί πραγματικά, μετά από τόσα χρόνια, δεν μπορούν να διανοηθούν ότι αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα εξακολουθεί να λαμβάνει χώρα στον τόπο τους.

Διαβάζουμε σημερινή κοινοποίηση της εκπαιδευτικού Νομικής Καζαβούλη στη Δημόσια Ομάδα «Χωματερή Καλύμνου» στο facebook:

«Κατά την καθημερινή μετακίνησή μας, εμένα και των συναδέλφων μου, από την Πόθια προς το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος, η εικόνα της καύσης σκουπιδιών και του καπνού, δυστυχώς, ίσως και να μας έχει γίνει οικεία, σαν ένα τελετουργικό που πρέπει να γίνει, για να φτάσουμε στον χώρο εργασίας μας. Προσπερνάμε το μέρος λίγο βιαστικά, με κλειστά παράθυρα και κλιματισμό, κρατάμε την αναπνοή μας σαν να κάνουμε μια μεγάλη βουτιά και μόλις απομακρυνθούμε αρκετά, σχολιάζουμε την κατάσταση εκνευρισμένοι και ολοκληρώνεται η κουβέντα εκεί. Σήμερα όμως… αρκεστήκαμε σε επιφωνήματα, κανένας δεν είχε διάθεση να μιλήσει. Η εικόνα (βλ. φωτο ) μιλάει μόνη της…μια εικόνα…χίλιες λέξεις! Καλημέρα σας!».

2 responses »

  1. Ο/Η Γρηγόρης Πελεκάνος λέει:

    ‘Ίσως ο μόνος τρόπος να λυθεί το θέμα είναι να δεσμευτούν εκ προοιμίου οι Καλύμνιοι ψηφοφόροι ότι δεν θα ψηφίσουν ποτέ κανέναν δήμαρχο ή δημοτικό άρχοντα ή άλλον συτοδιοικητικό εκλεγόμενο εκπρόσωπό τους που επί της θητείας του δεν έλυσε το πρόβλημα.. Μόνο έτσι στα πλαίσια της Δημοκρατίας τίθενται οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι ενώπιον των ευθυνών τους.

  2. Ο/Η Θάλεια Ιστικοπούλου λέει:

    Όλοι οι κάτοικοι λίγο πολύ έχουμε εκφραστεί αποδοκιμαστικά για την αδιαφορία των αρχών σχετικά με την μόλυνση του περιβάλλοντος. Οι αρχές έχουν δώσει κάποια απάντηση, κάποια πρόθεση; Είμαι πολύ περίεργη να καταλάβω εάν και πως και πότε θα αντιμετωπιστεί σοβαρά αυτό το θέμα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s